לפי דיווח ב"בילד", נבחרת גרמניה שוקלת לזמן למונדיאל 2026 את יונאס אורביג בתור אחד השוערים המחליפים. בנבחרת רואים במחליפו של מנואל נוייר מועמד להיות השוער הראשון שנים קדימה, ורוצים בינתיים שהוא יחווה טורניר גדול מקרוב.
אורביג בן ה-22 עבר מפ.צ קלן לבאיירן בינואר 2025, דבר שפגע ישירות במעמדו של דניאל פרץ שיצא בקיץ שעבר להשאלה. בסך הכל יש לו 23 הופעות עד כה במדי באיירן בכל המסגרות ובארבעת המשחקים האחרונים הוא עמד בשער בהיעדר מנואל נוייר הפצוע, כולל ב-2:3 ב"קלאסיקר" על בורוסיה דורטמונד לפני שבוע וחצי.
רומן ויינדנפלר, שוער מחליף בזכייה הגרמנית במונדיאל 2014 ואגדת בורוסיה דורטמונד, כבר הצהיר השבוע שאורביג צריך להיות חלק מהסגל. כעת, נדמה שראשי הנבחרת מסכימים איתו, אם כי הוא לא אמור להיות השוער הראשון.
נוייר פרש מהנבחרת אחרי יורו 2024, ולפי ההערכות האחרונות בגרמניה, אפודת השוער הראשון במונדיאל צפויה ללכת לאוליבר באומן. השוער בן ה-35 מסומן כפתרון לטווח הקצר בלבד מפאת גילו, אבל הוא צפוי לקבל הקיץ את הקרדיט לאור העובדה שקבוצתו הופנהיים רושמת עונה אדירה ומדורגת במקום השלישי בבונדסליגה.
היורש של מנואל נוייר
בתקופה האחרונה דווח כי מנואל נוייר, שיחגוג את יום הולדתו ה-40 בעוד כשבועיים וחצי, עדיין מתלבט האם לפרוש בתום העונה או להמשיך לשנה נוספת. כך או כך, מסתמן כי בבאיירן הבינו שאורביג ראוי לרשת את מקומו בתור השוער הראשון לכשיפרוש.
בעקבות כך דניאל פרץ עשוי להימכר הקיץ, אחרי שיסיים את תקופת ההשאלה בסאות'המפטון. מי שגם כן ככל הנראה ייפרד סופית מהמועדון הוא אלכסנדר נובל, שמושאל בשנים האחרונות מבאיירן לשטוטגארט.


