שחקני אינטר מיאמי ובראשם ליונל מסי התארחו הלילה (בין חמישי לשישי) אצל נשיא ארצות ברית דונלד טראמפ בבית הלבן. היה זה הביקור המסורתי של אלופת ה-MLS בחדר הסגלגל, אחרי שהקבוצה זכתה בתואר לפני מספר חודשים, אך רק כעת לוח הזמנים אפשר את המפגש.
טראמפ כדרכו "גנב" את ההצגה והתייחס כמובן לנוכחותו של הכוכב הארגנטינאי: "אנחנו מארחים את אינטר מיאמי, אלופת ה-MLS לשנת 2025, הבן שלי בארון שאל אותי 'אתה יודע מי יהיה כאן היום?', אמרתי לו שיש לי הרבה על הראש, הוא אמר 'מסי', בארון מעריץ גדול שלו".
הנשיא פנה ישירות למסי והפתיע כשהזכיר את יריבו הספורטיבי הגדול ביותר: "אני הנשיא הראשון שיכול לומר שאירח את מסי בבית הלבן. בארון אוהד גדול שלך ומעריץ גם את כריסטיאנו רונאלדו, רונאלדו נהדר. שני ספורטאים גדולים ואנחנו אוהבים את מה שאתם עושים, זה כבוד גדול לארח אותך, ברכות". מסי הגיב לדברים בחיוך נבוך.
"מי טוב יותר, פלה או מסי?"
טראמפ ניצל את הבמה כדי לדון בגדולי הכדורגל וסיפר כי ראה את פלה במדי ניו יורק קוסמוס. הוא שאל: "מי טוב יותר, מסי או פלה?", אחד הנוכחים ענה: "מסי", וטראמפ הגיב: "אני מסכים". עוד אמר: "הוא הגיע ל-MLS וניצח. היה עליך המון לחץ, הרבה שחקנים גדולים מגיעים לכאן, משחקים בסדר, אבל לא מנצחים. ליאו, באת וניצחת. ויש עליך יותר לחץ מהאחרים".
בעוד כשלושה חודשים יתחיל המונדיאל שיתקיים בעיקרו בארה"ב והנשיא לא שכח זאת. "אתה ה-MVP המכהן של המונדיאל", הוא אמר למסי. "יכולת לבחור בכל קבוצה בעולם ובחרת במיאמי, אני לא מאשים אותך כי מזג האוויר נהדר. אני מודה לך שלקחת אותנו למסע שלך. מקווה לראות אותך בגביע העולם".
כשדיבר על הבישול של מסי לרודריגו דה פול בגמר ה-MLS, הסתובב טראמפ ללחוץ את ידו של הקשר ואמר: "לעזאזל, יש לכם שחקנים שנראים רע בקבוצה הזו?". הנשיא הרעיף שבחים גם על שאר כוכבי הקבוצה והזכיר במיוחד את לואיס סוארס, אותו כינה "אחד החלוצים הגדולים בכל הזמנים". על חאבייר מסצ'ראנו אמר: "מאמן פשוט נהדר".
"פוצצנו לאיראן את המסיבה"
היה זה הביקור הראשון של מסי בבית הלבן ופגישתו הראשונה עם נשיא ארה"ב מכהן. בינואר 2025 הוא פספס פגישה עם ג'ו ביידן, למרות שקיבל את מדליית החירות הנשיאותית, אחד מהאותות החשובים ביותר במדינה. הפגישה הפעם התקיימה בצל המלחמה באיראן ובנוכחות כוכבי הכדורגל טראמפ דיבר על הנעשה באזור.
"משמרות המהפכה והמשטר האיראני צריכים להניח את הנשק שלהם, אחרת כולם ייהרגו", הכריז. "לאיראן היו טילים שמכוונים לעבר כל מדינה במזרח התיכון, ואז אנחנו הגענו ופשוט פוצצנו להם את המסיבה". הנשיא יקווה שעד המונדיאל בקיץ הוא לא יצטרך יותר לעסוק במצב הביטחוני במזרח התיכון.

