פאביו סלסטיני, שאימן בעונה החולפת את פ.צ באזל וסחף אותה לזכייה באליפות, עזב את תפקידו כדי להתמנות למאמן צסק"א מוסקבה, אולם בכלי התקשורת בשווייץ פורסם כי בכך הוא הסתכן בעונש מאסר בפועל של חמש שנים במדינה.
הרקע הן הסנקציות הבינלאומיות שהפעיל האיחוד האירופי כלפי רוסיה מאז פרוץ המלחמה באוקראינה ואומצו גם על ידי שווייץ שדוגלת במדיניות ניטרלית בדרך כלל. צסק"א נמצאת בבעלות הבנק הממשלתי הרוסי VEB והיא למעשה "מממנת את המלחמה של ולדימיר פוטין".
החוק השווייצרי אוסר על קבלת שכר מגוף שהופעלו עליו סנקציות, כך שלפי הדיווחים סלסטיני עלול לעמוד בפני דין פלילי אם יחזור למולדתו עם הכסף שקיבל ברוסיה. הוא עלול לספוג עד חמש שנות מאסר בשווייץ, או אפילו שש בספרד, שם הוא מתגורר.
כמובן שאם הוא יימנע מהעברת הכספים לאירופה הוא לא יעמוד לדין, אבל בכך הוא לא יוכל לממש את השכר שירוויח ובשבילו עזב את באזל. בכלי התקשורת ציינו כי הוא עלול להיאלץ "להלבין" את הכספים באופן לא חוקי ובכך אפילו להסתבך עוד יותר עם החוק. ללא ספק מדובר בבעיה עבורו.
סלסטיני בן ה-49 שיחק בעבר באולימפיק מארסיי ויש לו גם 35 הופעות במדים הלאומיים של נבחרת שווייץ, כולל שני שערים. במוסקבה הוא יחליף את מרקו ניקוליץ' הסרבי שבחר לעזוב את רוסיה לטובת תפקיד המאמן בא.א.ק אתונה. צסק"א סיימה את העונה החולפת במקום השלישי וזכתה בגביע הרוסי.

