כאילו לא הייתה פגרה: ארסנל גברה 1:3 על ווסטהאם

בנרחמה (27) העלה את הפטישים ליתרון מהנקודה הלבנה אבל סאקה (53), מרטינלי (59) ואנקטייה (69) הפכו והגדילו את הפער מסיטי לפחות זמנית ל-8 נקודות

שחקני ארסנל חוגגים. עוד הצגה לתותחנים, צילום: AFP

במהלך 14 המחזורים הראשונים בפרמייר ליג, לפני מונדיאל 2022, ארסנל הלכה וצברה תאוצה מדי שבוע. בכל פעם שהיה נראה כי התותחנים ייעצרו, הם המשיכו להפתיע את חובבי הכדורגל העולמי בכלל והאנגלי בפרט ויצאו לפגרה בפער של 5 נקודות על הדולקת אחריה – מנצ'סטר סיטי.

הערב (שני) במשחק שחתם את מחזור הבוקסינג דיי, החבורה של מיקל ארטטה אירחה באצטדיון האמירויות את ווסטהאם ששואפת לברוח מהתחתית, בעוד מבחן אופי לא פשוט, זאת לאחר שגם איבדה למספר שבועות את גבריאל ז'סוס שנפגע במהלך המונדיאל כששותף במשחק של נבחרת ברזיל. הפתיחה של ארסנל לא הייתה טובה כאשר וויליאם סאליבה, אחד ממצטייני העונה עד כה הכשיל בדקה ה-27 את ג'רוד בואן וסעיד בנראחמה ניגש לנקודה הלבנה וכבש בקלילות בדרך ל-0:1 לאורחת.

בנראחמה חוגג את שער היתרון של ווסטהאם, צילום: AFP

במחצית השנייה כל המומנטום השתנה והמארחת ביצעה מהפך מרשים עם הצגה נוספת, שהגדילה לפחות זמנית את הפער מסיטי ל-8 נקודות. בדקה ה-53 בעיטה חלשה של מרטין אודגור הגיעה לבוקאיו סאקה בתוך הרחבה והקיצוני בעט לפינה של לוקאש פביאנסקי בדרך לשוויון. חמש דקות לאחר מכן הגיע המהפך כאשר מהלך קבוצתי נהדר הסתיים במסירה של גרניט ג'אקה לגבריאל מרטינלי שבעט בעוצמה פנימה. 1:2 לארסנל.

אודגור משגיח על רייס, הערב בלונדון, צילום: רויטרס

נגמר? לא ממש. עוד מהלך נהדר הסתיים בבישול של אודגור לאדוארד אנקטייה שהסתובב בצורה נפלאה ובעט לפינה הרחוקה. 1:3 לארסנל, תוצאה שנשמרה עד לסיום. בשבת הקרובה המוליכה תצא למשחק לא פשוט מול ברייטון. ווסטהאם מנגד, תארח בשישי את ברנטפורד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
שחקני ארסנל חוגגים. עוד ערב מרשים, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר