עונג שבת: משחקי המונדיאל שאסור לכם להפסיד בסופ"ש

אחרי שפירקה את איראן, אנגליה חייבת להתעלות גם מול ארה"ב • צרפת יכולה לשלוח את דנמרק, שסומנה כסוס שחור, הביתה בשלב מוקדם • וארגנטינה הלחוצה תפגוש את מקסיקו, שעלתה לשמינית הגמר בכל שבעת המונדיאלים האחרונים שלה • אורי אוזן עם המלצות צפייה לסוף השבוע

מסי. יתאושש מול מקסיקו?, צילום: אי.פי

סבב המשחקים הראשון במונדיאל הסתיים, וכל הנבחרות נכנסו לעניינים. קיבלנו שילוב של הכל מהכל. הפתעות ענק (יפן וערב הסעודית), משחקים צפויים וחד־צדדיים (ספרד ואנגליה) וגם, בניגוד למונדיאל הקודם שבו היה רק משחק אחד נטול שערים, ארבעה משחקים שבהם לא צפינו אפילו פעם אחת בחגיגה אחרי שער. לקראת הסופ"ש הראשון של מונדיאל 2022, הנה שלוש המלצות למשחקים שיעשו לכם נעים בשישי־שבת.

אנגליה - ארה"ב (שישי, 21:00). אנגליה פתחה את הטורניר נפלא. שלישיית הקישור שלה - מייסון מאונט, דקלן רייס וילד הזהב ג'וד בלינגהאם - יחד עם הארי קיין הנהדר, הפכו משחק מול נבחרת לא פשוטה לפיצוח כמו איראן למשחק חד־צדדי, כשהם רוקדים על כר הדשא. ארה"ב, מנגד, הציגה נבחרת צעירה ומהירה שנבנית למונדיאל הבית ב־2026 - אבל קצת נאיבית, שאיבדה את המשחק מול וויילס שכבר היה לה בידיים.

בניגוד לאיראנים, שבאו להתגונן ולשחק על מעברים עם שחקני התקפה חזקים אבל לא מהירים - האמריקנים יכולים לפגוע באנגלים בבטן הרכה שלהם (האיטיות של הארי מגווייר ולוק שואו), עם המהירות המסחררת של כריסטיאן פוליסיק, טימותי וואה וג'וש סרג'נט בחלק הקדמי. יהיה מעניין לצפות בקרב הטקטי בין המאמנים, וביכולת של האנגלים למנוע מהאמריקנים לתקוף את מרכז ההגנה שלהם, שבשלבים רבים במשחק יעמוד גבוה. אף שעל הנייר זה נראה משחק קל לאנגלים - לא מן הנמנע שנקבל פה עוד הפתעה גדולה, במונדיאל שסיפק לנו כבר שתי סנסציות ענק. אם נבחרת שלושת האריות תעבור גם את המשוכה הזאת, היא יכולה להגיע הכי רחוק שאפשר.

קיין וטריפייר נהנים באימון אנגליה. ארה"ב תעשה חיים קשים יותר מאשר איראן, צילום: אי.פי.אי

צרפת - דנמרק (שבת, 18:00). דידייה דשאן הוא מאמן שלא מאמין בדומיננטיות עם הכדור ובמשחק לחץ. ב־2018 צרפת החזיקה בכדור רק פעם אחת יותר מיריבתה, וזה היה מול אורוגוואי הדפנסיבית ברבע הגמר. גם מול אוסטרליה צרפת פתחה כשהיא עושה בלוק בשליש המרכזי ולא לוחצת את האוסטרלים, שנופלים ממנה באיכות בעשרות מונים. רק אחרי שספגו שער מפתיע הצרפתים התעשתו, התחילו ללחוץ גבוה והפכו את התוצאה, כשהשער השני הגיע ישירות מחטיפת כדור אחרי לחץ גבוה. אולי האירוע הזה יגרום לדשאן לשנות את דרכו, ולשלב גם לחץ גבוה במשחק של נבחרתו.

דנמרק, שסומנה על ידי רבים כסוס השחור־אדום־לבן של המונדיאל הנוכחי, פתחה את הטורניר עם 0:0 חלש מול תוניסיה, במשחק שבו איימה רק ארבע פעמים למסגרת, ולמרות החמצת הענק של אנדראס קורנליוס - נראתה תקועה במשחק ההתקפה. בליגת האומות דנמרק ניצחה פעמיים את צרפת. הפעם, גם נקודה תהיה טובה לדנים, בהנחה שכל הנבחרות ינצחו את אוסטרליה. הפסד דני - והסוס השחור יהיה רגל וחצי מחוץ למונדיאל.

אריקסן מול טשומאני בליגת האומות. קרב קשוח, צילום: רויטרס

ארגנטינה - מקסיקו (שבת, 21:00). ארגנטינה הגיעה לטורניר כאלופת דרום אמריקה, עם ציפיות ענק ועם 35 משחקים ברצף ללא הפסד. היא קיבלה בית נוח על הנייר, ובמשחק הפתיחה בלוסייל, האצטדיון שבו יתקיים משחק הגמר, חיכתה לה ערב הסעודית, יריבה מאוד נוחה והזדמנות טובה להיכנס בצורה חלקה לעניינים. הפתיחה אכן היתה טובה, עם שער מוקדם של מסי - אבל משם הכל השתבש. הארגנטינאים לא עמדו בלחץ, קרסו לתוך עצמם במחצית השנייה ופתחו את הטורניר בהפסד סנסציוני.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מנגד עומדת מקסיקו, שפתחה את הטורניר עם יכולת מאוד מאכזבת: תיקו נטול שערים עם פולין, וחשש גדול שרצף של שבעה מונדיאלים שבהם עברו את שלב הבתים הולך להסתיים. יהיה פה מאבק בין שתי נבחרות עם קהל עצום בעל ציפיות חסרות פרופורציה, שנוהר אחריהן בהמוניו לכל טורניר גדול ולא משנה היכן הוא מתקיים, שהכדורגל בשבילו הוא החיים עצמם - ושתיהן נמצאות עם הגב לקיר. יותר גדול ועוצמתי מזה לא יכול להיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר