"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
4 ימים למונדיאל

סכום אסטרונומי: בכמה נמכר הכדור איתו כבש מראדונה את "יד האלוהים"?

כדור אדידס שאיתו כבש אגדת ארגנטינה את השער השנוי במחלוקת ברבע גמר מונדיאל 1986 נמכר במכירה פומבית בלונדון • המרוויח: השופט התוניסאי שניהל את המשחק

,עודכן
0השמעה
מראדונה כובש את "יד האלוהים", צילום: אי.פי

כדור המשחק בין ארגנטינה לאנגליה במונדיאל 1986, בו כבש דייגו מראדונה את שער "יד האלוהים" נמכר במכירה פומבית בכמעט 2.4 מיליון דולר על ידי השופט ששפט את המשחק – התוניסאי עלי בן נאסר. נאסר חיכה 36 שנה והיום (רביעי) נפרד ממנו במכירה פומבית של גרהם באד בלונדון תמורת 2 מיליון ליש"ט (2.37 מיליון דולר).

בן נאסר אמר לפני המכירה הפומבית שהוא הרגיש שזה הזמן המתאים לחלוק את הפריט עם העולם והביע תקווה שהקונה יציג אותו לתצוגה פומבית. השער של מראדונה שהעלה את ארגנטינה ליתרון 0:1 במשחק מול אנגליה - אבל הפך לחלק בלתי נפרד משמו של אגדת הכדורגל הארגנטינאי שהלך לעולמו לפני כשנתיים.

מראדונה אמר לאחר המשחק כי הוא הוא השתמש קצת בראש וקצת ב"יד האלוהים" ומאז השער הזה קיבל את הכינוי. בנאום לקראת המכירה הפומבית אמר בן נאסר: "לא יכולתי לראות את האירוע בבירור. שני השחקנים, שילטון ומראדונה, עמדו מולי מאחור. בהתאם להנחיות של פיפ"א שהוצאו לפני הטורניר, הסתכלתי אל הקוון שלי כדי לאשר את הגול - הוא עשה את דרכו חזרה לקו האמצע והצביע על כך שהוא חושב שהשער צריך להיות מאושר.

The ball that Diego Maradona used to score his ‘hand of God’ goal with has been sold at auction for £2 million.pic.twitter.com/w2SfBRXKvb

— Sky Sports News (@SkySportsNews)November 16, 2022

"בסוף המשחק, מאמן אנגליה בובי רובסון אמר לי 'עשית עבודה טובה, אבל הקוון היה חסר אחריות'''. מראדונה כבש שער שני מבריק מול אנגליה רק ​​ארבע דקות לאחר מכן עם אותו כדור - היחיד שנעשה בו שימוש ברבע הגמר. הוא רץ כמעט 70 מטרים ממחצית המגרש ופילס את דרכו על פני חצי מנבחרת אנגליה לפני שהחליק את הכדור על פני שילטון וקבע 0:2, שער שנבחר לשער המאה לקראת מונדיאל ב-2002.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר