אחרי חצי שנה בגרמניה, חזר אתמול (שלישי) יובל זוסמן לישראל יחד עם קבוצתו אלבה ברלין והפסיד 87:78 לאקסית בה גדל, מכבי ת"א.
השחקן הישראלי היה טוב עם 10 נקודות (4 מ-6 מהשדה) ו-3 אסיסטים בכמעט 28 דקות על הפרקט. "היה מרגש ולא פשוט בכלל", אמר זוסמן בסיום המשחק. "מכבי היו יותר טובים והגיע להם הניצחון".
הקהל הצהוב קיבל את האקס בצורה מעורבת. בזמן שחלק מהאוהדים מחאו לו כפיים והשחקן השיב להם בתנועות תודה והערכה, חלק אחר של האוהדים בחר לקרוא בוז לעברו ולהביע את מחאתו על ההתעקשות של זוסמן לעזוב בקיץ האחרון ואולי גם על העימות עם ג'יימס ננאלי במשחק בברלין.
"אני יודע שזה קשור לרגשות וכשזה מגיע לרגשות אני מנסה לשלוט בזה עם המוח ולא עם הלב. אני יכול להבין את הקהל ואת מה שהוא חושב, אבל אני חייב לעשות את מה שאני יכול עבור הקבוצה".
איך אתה מסכם את החודשים הראשונים שלך באלבה?
"ניסוי ותהיה. זה לא פשוט, אבל אני גדל ומתפתח ולומד על עצמי המון. יש לי הרבה זמן לבד, ולשחק בתור זר זה סיפור אחר. אנחנו אלופים בגרמניה וכל קבוצה רוצה לנצח אותנו, ככה שזה לא פשוט. כמו שזה היה במכבי. אני מנסה להשתפר מאימון לאימון וממשחק למשחק".
איך הרגשת להיכנס להיכל עם המדים של אלבה?
"אני מכיר את ההיכל כל כך טוב ולא יכול לשכוח אותו. שמתי לב לכל השינויים הקטנים שעשו. זה היה הבית שלי ואני שמח על השנים פה. אני לא יודע מה העתיד צופן, נהניתי לחזור".
עד כמה עוזר לך שתמיר בלאט משחק יחד איתך?
"זה מאוד עוזר שיש מישהו איתך שאתה יכול לפרוק ולהיעזר בו. זה מאוד חשוב. זה עסק קשה ואתה צריך להתחבר לאחד או שניים שאתה יודע שהם יהיו איתך בטוב וברע. אנחנו מדברים על הכל. על המגרש אנחנו מתקשרים דרך העיניים וקוראים אחד את השני בצורה מושלמת וגם אנחנו מדברים מחוץ למגרש. לשחק ביחד זה חלום שמתגשם לשנינו".
דיברתם ביניכם על המשחקים מול מכבי?
"לתמיר יש ניסיון במשחקים נגד מכבי והוא יודע מה צריך לעשות ומה לא. אני רוצה לנצח כל קבוצה באשר היא, אבל כמובן כשזה מול הקבוצה שגדלת בה יש משהו מעבר. פעם שעברה זה הספיק והפעם זה לא הספיק לנו".
אתה מרוצה מהמעבר לאלבה?
"כן. אני שלם עם ההחלטה שלי. ההחלטות שאנחנו מקבלים מעצבות לנו את החיים, ואני שלם עם ההחלטה כי בזכותה החיים שלי ממשיכים להתעצב".
יהיה לך קשה לעלות על המטוס חזרה מישראל לגרמניה?
"היה לי מאוד קשה לנחות פה. התרגשתי עד מאוד להגיע לארץ ולראות שוב את ההורים. לא הייתי בארץ כמעט שישה חודשים וזה הכי הרבה שהיה לי אי פעם. עכשיו אני מבין את השחקנים הזרים שיש להם געגועים הביתה, זה קשה מאוד כשאין לך את התמיכה של הבית, של המשפחה ושל החברים. אני מעריך כל רגע שנשאר לי כאן עם המשפחה לפני שאנחנו עולים על המטוס".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו