בזמן שהפועל תל אביב פתחה אתמול (חמישי) את עונת היורוליג עם הפסד מול באיירן מינכן, האקס שלה ג'ונתן מוטלי רשם הופעת בכורה רעה מאוד בשורות הכוכב האדום בלגרד. הסנטר אומנם פתח בחמישייה, אבל הציג יכולת לא טובה בדרך להפסד 83:77 מול ז'לגיריס קובנה.
ב-14:08 דקות הוא סיים עם הסטטיסטיקה הבאה: 2 נקודות (1/7 מהשדה), 0 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 6 איבודים ו-5 עבירות (4 מהן בהתקפה). מוטלי רשם מדד מינוס 13 - השני הכי גרוע אי פעם ביורוליג, כשרק לוקה ז'וריץ' הקרואטי רשם מינוס 14.
אם לא די בכך, הרי שמוטלי חזר לפרקט כדקה וחצי לסיום המשחק ומייד ביצע עבירת תוקף, שהייתה החמישית שלו, במהלך פוזשן קריטי של הכוכב האדום. בכך הוא חיסל לקבוצה את הסיכוי לחזור למשחק וחתם את הופעת הבכורה כנראה הגרועה בתולדות המפעל.
"בעייתי בכל מקום שהיה בו"
מי שלא חסך ביקורות מהסנטר, היה מאמן העבר והפרשן בהווה, ולאדה ג'ורוביץ', שאמר: "מוטלי הוא לא מה שהאנשים חושבים. למוטלי לא חסר כישרון, הוא פשוט לא מתאים מנטלית לרמה הזו של היורוליג. בכל קבוצה שהוא היה, מוטלי היה מעורב בתקריות. גם הפועל חיפשה להעיף אותו".
לדבריו, הקבוצה מוכרחת להתחזק בגבוה נוסף. הוא הזכיר את ג'ואל בולומבוי ששוחרר ועבר לווילרבאן ומתח ביקורת על המאמן איבו נבארו שלטענתו צריך לתת קרדיט גדול יותר לאבוקה איזונדו: "גם המאמנים האחרים, יאניס ספרופולוס וסשה אוברדוביץ', טעו איתו".
ג'ורוביץ' ציין לטובה אקס אחר של האדומים, כריס ג'ונס, שרשם 15 נקודות (6/8 מהשדה) ו-8 אסיסטים בפחות מ-19 דקות. "כל מי שראה את ג'ונס מבין שהוא שחקן טוב יותר מניק וויילר באב וצריך לשחק יותר כרכז, נבארו צריך לשנות את הגישה שלו".


