איוון וראנס במדי נבחרת קרואטיה. צילום: FIBA

שחקן נבחרת קרואטיה נתפס נוהג בשכרות - וקיבל עונש מצחיק

איוון וראנס חגג את הניצחון של קבוצתו ונעצר על ידי המשטרה עם כמות אלכוהול גבוהה • מנכ"ל הקבוצה הכריז: "הענשנו אותו, נתנו לו אופניים" • הסנטר ספג גם קנס כספי של 800 עד 1,100 יורו

יובנטוס הפכה בשבוע שעבר לסנסציית העונה בכדורסל הליטאי כשהדיחה את ריטאס וילנה, זוכת ליגת האלופות של פיב"א, והמשיכה עד לגמר. החגיגות נמשכו לתוך הלילה ובשעות הבוקר המוקדמות למחרת המשטרה תפסה את שחקן הקבוצה, איוון וראנס, כשהוא נוהג בשכרות.

החוק הליטאי פוסק קנס כספי של 800 עד 1,100 יורו לעבירה מסוג זה (נהיגה תחת השפעת אלכוהול בכמות בה נתפס), סכום שווראנס בוודאי נדרש לשלם, אולם הוא ספג עונש נוסף. מנכ"ל המועדון איימנטאס סקרסיס נדרש להגיב לתקרית והכריז: "האם הענשנו אותו? כן, נתנו לו אופניים. ברצינות, נתנו לו אופניים".

וראנס השאיר את התקרית מאחור והמשיך לככב על הפרקט גם בסדרת חצי הגמר מול נפטונס קלייפדה. סנטר נבחרת קרואטיה (30, 2.07 מטר) הצטרף ליובנטוס בשנת 2023 והעונה הוא רושם יכולת אישית נפלאה ומעמיד ממוצעים של 12.3 נקודות ו-5.7 ריבאונדים למשחק.

איוון וראנס (משמאל) במדי יובנטוס, צילום: FIBA

יובנטוס, שסיימה את העונה הסדירה רק במקום השביעי בטבלה, לא הסתפקה בעלייה לחצי - והשלימה 1:3 מול נפטונס בדרך לגמר מול ז'לגיריס קובנה. במשחק הערב (רביעי) שהכריע את הסדרה, וראנס תרם 11 נקודות ו-7 ריבאונדים וסייע ליובנטוס לנצח 90:103.

במהלך הקריירה שיחק בקבוצות רבות בקרואטיה, רומניה, צרפת, בלגיה ואף באיחוד האמירויות. וראנס גם נכלל בסגל נבחרת קרואטיה במוקדמות יורובאסקט 2025 - אליו היא נכשלה לא הצליחה להעפיל. בתקופה הקרובה, לפי מנכ"ל המועדון, הוא ייאלץ להחליף את המכונית באופניים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...