עמנואל שארפ. צילום: Imagn Images

"עמנואל שארפ זה שחקן שיכול להיות על הפרקט בפלייאוף ה-NBA"

מנהל אחד האתרים הגדולים בכדורסל המכללות בארצות הברית, ג'יימי שואו, התייחס לבנו של אגדת מכבי תל אביב: "הוא לא הולך להיות הבחירה הכי סקסית, אבל הוא זה שישחק בשנה הראשונה והשנייה שלו במאני טיים" • וגם: הקבוצות בהן התאמן ומה הדבר המרכזי שהוא מנסה להוכיח

הנציגים הישראלים בדראפט 2026 ב-NBA עדיין מנסים להרוויח את מקומם בין 60 הנבחרים, אבל הלכו בדרכים שונות לאחר ההשתתפות בקומביין. נועם יעקב, שחווה שבוע חיובי בארצות הברית, חזר לבלגיה לסדרת חצי גמר הפלייאוף של אוסטנד, בעוד עמנואל שארפ החל לעשות אימונים אישיים עבור קבוצות NBA.

הוא עבר ימים האחרונים בכמה מתחמים יוקרתיים במיוחד. הוא החל בבוסטון סלטיקס, מיד לאחר מכן המריא לגולדן סטייט ווריורס ואז המשיך לבירת קליפורניה, סקרמנטו, לאימון אצל הקינגס. עבור שחקנים שמנסים להיבחר בדראפט, מדובר בתהליך לגיטימי וצפויים לו עוד אימונים וראיונות אצל פרנצ'ייזים שונים בשבועות הקרובים.

עמנואל שארפ, צילום: Getty Images via AFP

שארפ נחשב בעיניי רבים לשחקן שיכול להפתיע במוכנות שלו ל-NBA. ג'יימי שואו, מנהל האתר "On3" שמסקר את ספורט התיכונים והמכללות באופן שוטף, התייחס לגארד יוסטון בהרחבה בפודקאסט שלו: "כשאנחנו צופים בפלייאוף עכשיו, אנחנו רואים על הפרקט שחקנים ששומרים, שיכולים לייצר בהתקפה ויכולים לקלוע. יש פיזיות וקשיחות ששארפ מביא איתו. הוא לא הולך להיות הבחירה הכי 'סקסית' שיש, אבל הוא גם הולך להיות השחקן שבשנה הראשונה או השנייה נמצא על הפרקט".

"כשמגיע המאני-טיים, הוא הבחור שיהיה על הפרקט ויבצע מהלכים" המשיך שואו. "הוא הבחור שרוצה את המשימה ההגנתית, הוא הבחור שרוצה את הכדור כדי לקחת את הזריקה. הוא יכול למשוך את ההגנה, הוא יכול לשחק במגוון תפקידים שונים, במיוחד כשהוא עולה מהספסל. הוא שחקן שיכול להתאקלם מיד, נהדר לחדר ההלבשה. לדעתי שארפ יוכל להגיע לסיטואציה מסוימת ובאמת יהיה מסוגל כמעט מיד לקפוץ לתוך המים העמוקים".

עמנואל שארפ, צילום: AFP

"מנסה לשפר את המניות בדראפט"

במסגרת האימונים האישיים, שארפ גם עובר ראיונות אצל ההנהלה בניסיון להרשים אותם ולגרום להם לבחור בו. אחרי שהיה אצל הקינגס, הוא דיבר גם עם התקשורת: "היה אימון נהדר, יש כאן צוות נהדר ושחקנים טובים. הייתה אנרגיה טובה ותחרותיות ברמה גבוהה מאוד. אני לא מנסה להראות שום דבר מטורף, רק להגיע ולשחק את המשחק שלי".

שארפ שיחק ביחד עם יעקב במשחקי הראווה בקומביין של דראפט ה-NBA, שם הצליח להרשים במשחק הראשון וחווה יום פחות טוב במשחק השני. לאנשי המקצוע אסור לדבר עם השחקנים באופן ישיר מעבר לראיונות, אבל הגארד טוען כי עד כה הוא מקבל ביקורת חיובית: "אנחנו מקבלים פידבק נהדר, הכל חיובי. אני פשוט מנסה לשפר את המניות שלי בדראפט ולהראות מה אני יכול לעשות.

"אני רוצה להראות שאני שחקן שיכול לשחק בשני צידי המגרש. אני חושב שההגנה היא החלק השני הכי גדול במשחק שלי (אחרי הקליעה לשלוש), אז אני פשוט רוצה להראות לקבוצות שאני יכול לשמור. שמרתי על הרבה בחורים נהדרים בקולג', אז אני פשוט רוצה להראות את זה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עמנואל שארפ, צילום: AFP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...