עמנואל שארפ.. צילום: AFP

מכבי תל אביב? בנו של דרק שארפ בדרך ל-NBA: "יש לו את מה שצריך"

בנו של דרק שארפ נכנס לעונת המכללות האחרונה שלו עם יוסטון, אבל גם לדיונים על מיקומו בדראפט ה-NBA הקרוב • ב-ESPN כבר שלחו אותו לאחת הקבוצות המפתיעות של העונה, ב-No Ceilings כתבו: "עושה עבודה נהדרת בהגנה"

האם גם בדראפט ה-NBA הקרוב ייבחר שחקן ישראלי? יכול להיות שכן. עמנואל שארפ, כוכב אוניברסיטת יוסטון שיסיים בחודש הקרוב את קריירת המכללות שלו, נכנס לראשונה לתחזית הדראפט של ESPN ועשוי להיות הישראלי הרא שישחק בעונה הבאה בליגה הטובה בעולם. 

לפי ג'רמי וו, שארפ עתיד להיבחר במקום ה-55 בדראפט בבחירה ששייכת כעת ללוס אנג'לס קליפרס - כזו שיש לה מחסור בשחקנים מהסוג של שארפ - שמסוגלים גם לשמור וגם להוות איום לשלוש בעמדות הגארד. נכון להיום, שארפ מדורג במקום ה-70 בדירוג הפרוספקטים של CBS, במקום ה-80 בדירוג של "האת'לטיק" ובמקום ה-83 בדירוג של ESPN שנערך לפני חודש.

שארפ, ששיחק בארבע השנים האחרונות ביוסטון, יחל את דרכו בטורניר המכללות של הביג 12 בלילה בין חמישי לשישי בניסיון לזכות בתואר שני ברציפות, דבר שיבטיח גם דירוג גבוה בטורניר המכללות הקרוב. שארפ הוא הגיבור הטראגי של הטורניר בעונה שעברה, כשהחטיא זריקה מכרעת בגמר מול פלורידה - דבר שעלה ליוסטון באליפות היסטורית.

עמנואל שארפ במשחק הבית האחרון ביוסטון, צילום: AFP

יעבור גם בג'י ליג?

בבלוג "No Ceilings", שמסקר באופן תדיר את דראפט ה-NBA ואת עונת המכללות, בחרו בשארפ בתור אחד השחקנים שעשויים להיבחר נמוך ולהיות אחד המפתיעים של הדראפט: "ב-NBA מצפים משחקן רוטציה שידע לקלוע שלשות ולשלוט בכדור, ושארפ עושה את שני הדברים הללו בצורה טובה מאוד.

"בשתי העונות האחרונות הוא קלע שלשות בקצת פחות מ-40% גם מטווח NBA והוא בקושי מאבד. בהגנה, הוא עושה עבודה נהדרת בלהישאר עם השחקן שלו למרות החסימות ולהימנע ממגע".

באתר סיכמו: "הפרופיל שלו מפחיד בעיקר כי הוא עשוי להיחשב כשחקן שהוא לא לגמרי יכול לשחק בכנפיים, אבל הוא מדויק, בעל ארסנל זריקות רחב, נחשב לשומר קשוח ויודע לשמור על הזרם ההתקפי גם מבלי לכפות זריקה. הוא לא יהיה שחקן משמעותי כבר בהתחלה, אבל הוא כן עשוי ללכת לג'י ליג כדי להשתפר ובהמשך ימצא את המקום הטוב עבורו".

מילוס אוזן ועמנואל שארפ חוגגים, צילום: AFP

אחד הגארדים הטובים במכללות

שארפ זכה להיות חלק ממירוץ לתואר יוקרתי ונבחר לאחד המועמדים הסופיים לתואר ג'רי ווסט, שמוענק על ידי היכל התהילה לשחקן בעמדה 2 הטוב במכללות. בעונה שעברה דני וולף גם היה חלק מהמועמדים לתואר בעמדת הפאוור פורוורד, אך בסופו של דבר לא זכה. גם שארפ לא צפוי לזכות, אבל כן מדובר בציון דרך לקראת תחילת הקריירה המקצוענית שלו.

העיתונאי כריס בולדווין, שמסקר מקרוב את הקבוצה, משוכנע: "קל לדמיין אותו משחק כדורסל מקצועני במשך זמן רב, כמו אביו דרק ואמו ג'סטין אליסון. תמיד מוכן לקחת זריקות לחוצות ואחראי על השבתת שחקני ההתקפה הטובים ביותר של היריבה. שחקנים בוגרים מובילים ומרימים את החברים שלהם - וזה מה ששארפ עושה העונה עבור יוסטון".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...