קריסטפס פורזינגיס נחשב לאחד השחקנים האירופאיים הבכירים ב-NBA בעשור האחרון, כשרגע השיא הגיע בזכייה עם בוסטון סלטיקס באליפות ב-2024. עם זאת בחודשים האחרונים הוא נראה כמו צל של עצמו, ואחרי פלייאוף מאכזב אישית וקבוצתית, הסלטיקס העבירו אותו בטרייד לאטלנטה הוקס.
בחודשים האחרונים של העונה פורזינגיס התמודד עם מחלה, שהפרטים שלה נותרו די מסתוריים. בוסטון תיארה זאת כתסמונת פוסט-ויראלית, אך לאור ההסבר המעורפל, בארצות הברית התרוצצו שמועות רבות בנוגע למצבו של הלטבי.
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
בן שרף ודני וולף מוצגים בברוקלין נטס
"כל הסימפטומים נעלמו"
הסנטר, שמתכונן בימים אלה ליורובאסקט עם נבחרת לטביה, סיפר: "במהלך הפלייאוף חשתי עייפות וסחרחורות, לפעמים גם הרגשתי שאני עומד להתעלף. עכשיו אני מרגיש נהדר והיה לי זמן לנוח אחרי העונה".
לא רק שלטביה ופורזינגיס יארחו את אחד מהבתים באליפות אירופה, אלא שגם זו המדינה שתארח את כל שלב הנוקאאוט. לקראת המאורע ההיסטורי במדינה, פורזינגיס מאשר שהוא כשיר לחלוטין: "ביוני נחתי לגמרי, הורדתי אינטנסיביות. כל הסימפטומים שחוויתי בפלייאוף נעלמו ולא חזרו".
תסמונת פוסט-ויראלית היא בעיה בריאותית כרונית שמתרחשת אחרי שאדם מחלים מזיהום ויראלי. התסמינים כוללים עייפות מתמשכת, כאבי שרירים ומפרקים, כאבי ראש וקוצר נשימה. רבים מקשרים זאת לתסמינים שחווים אנשים שהחלימו מקורונה, אך בזמנו הסלטיקס הודיעו שהמחלה ממנה פורזינגיס סובל אינה קורונה.
פורזינגיס בן ה-29 החמיץ שמונה משחקים בחודש מרץ בעקבות מחלתו, וכשחזר ממנה הוא כאמור חווה נסיגה גדולה ביכולת. בעונה הרגילה בבוסטון הוא העמיד ממוצע של 19.5 נקודות למשחק, זאת בהשוואה ל-7.7 נקודות בלבד בממוצע בפלייאוף.

