לפני שלוש שנים הוקמה בווילנה קבוצה חדשה - וולבס - שרצתה לאיים על הדומיננטיות של ז'לגיריס קובנה וריטאס וילנה בכדורסל הליטאי. אלא שחלומות לחוד ומציאות לחוד, ועל אף שהקבוצה כבר הגיעה ליורוקאפ, היא ניצבת כעת בפני פירוק.
המועדון הגיש בקשה לליגה הליטאית לשלול באופן זמני את הרישיון שלו. בהנחה שהמהלך יאושר גם היורוקאפ תשהה לשנתיים את הרישיון שלה, כאשר ייתכן שאז הקבוצה תחזור לפעילות בתצורה אחרת.
הבעלים העיקרי במועדון, גדימינאס זיימליס, מסר: "למועדון הכדורסל וולבס הייתה הזדמנות כדי לקבוצה חזקה שתייצג את עיר הבירה ולתת השראה לקהילת הכדורסל. היה לי חזון לייצר מועדון שיעלה את קרנה של וילנה ברמה הלאומית והבינלאומית. עם זאת, מוכרחים להודות שהפרויקט נכשל בהשגת המטרות הספורטיביות. הדבר השפיע לרעה גם על הפוטנציאל המסחרי".
"קיבלתי את ההחלטה הסופית בנוגע לעתיד המועדון אחרי שבחנתי את המצב המשתנה בכדורסל האירופי. השוק הליטאי פשוט קטן מדי כדי שיהיה בו מספר רב של מועדונים תחרותיים ברמה הבינלאומית. אין בכך היגיון כלכלי". במועדון הושקעו 15 מיליון דולר בשלוש השנים האחרונות ולקבוצה היה את אחד משלושת התקציבים הגבוהים בליטא.
במהלך העונה החולפת וולבס פגשה את הפועל תל אביב פעמיים במסגרת שלב הבתים ביורוקאפ, ואף הצליחה לנצח אותה באחד המפגשים. בקבוצה עדיין חתומים כרגע ארבעה שחקנים, בהם ג'פרי טיילור ששיחק שנים ארוכות בריאל מדריד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוBC Wolves Vilnius will suspend operations after withdrawing from EuroCup and requesting a temporary license revocation from the Lithuanian league.
— Donatas Urbonas (@Urbodo) June 12, 2025
Founded just 3 years ago, Wolves had the top 3 budget in Lithuania.
More ⏬https://t.co/aI34A8mSh0

