אחד המתאגרפים החשובים בענף הודיע על פרישתו. מדובר במני פאקאיו הפיליפיני, שבגיל 42 מסר: "זו החלטה קשה מאוד, אבל שלום לך אגרוף". הוא עושה זאת כחמישה שבועות לאחר הקרב האחרון שלו, בו הפסיד.
הקריירה המקצוענית הארוכה של פאקיאו התחילה כבר ב-1995. הוא הוגדר מיד כבעל מכה "מהירה כברק", התחרה במסגרות רבות ומשך לא מעט תשומת לב, כשהתחיל לצבור ניצחונות.
לאורך 26 שנים בזירה הוא הפסיד רק פעמיים (כולל הקרב האחרון שלו כאמור) ב-72 קרבות. הוא ניצח 62 מהם, כולל 39 ניצחונות בנוקאאוט, והיה לאלוף עולם בשמונה מסגרות שונות.
פאקאיו, שהתחרה במספר משקלים שונים, כולל קרבות במשקלים מעורבים, אמר בהודעת הפרישה: "אני מודה לאוהדים הטובים ביותר, בענף הספורט הטוב ביותר. אני מודה על כל הזכרונות הנהדרים".
עוד הוסיף הפיליפיני: "אני שלם עם ההחלטה לפרוש. תרדפו אחרי החלומות שלכם, תמיד תעבדו קשה ותראו איך הכל מתגשם. שלום לך אגרוף".
כעת פאקאיו, שכונה בין השאר "פאקמן", פונה לקריירה חדשה, יחליף את כפפות האגרוף בחליפה וייכנס לעולם הפוליטיקה. המטרה הראשונה שלו אינה סוד, והוא מתכוון להתמודד על נשיאות הפיליפינים בבחירות הקרובות. תהיו בטוחים שהוא ישמח לניצחון בנוקאאוט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו