לראשונה בהיסטוריה: אדם על הרצף האוטיסטי סיים את טריאתלון איש הברזל

סם הולנס הבריטי בן ה-27 חצה את קו הסיום של התחרות אחרי 5 שעות ו-44 דקות ועשה היסטוריה • אביו ומאמנו אמר: "המטרה שלנו היא להעלות את המודעות ולהראות למעסיקים שאנשים על הרצף האוטיסטי יכולים גם לעבוד"

סם הולנס ואביו בסיום המרוץ, צילום: מתוך טוויטר

היסטוריה בטריאתלון איש הברזל: לראשונה בתולדות המתועדות של התחרות סיים את המירוץ צעיר בן 27 על הרצף האוטיסטי: סם הולנס, יצר את התקדים המרגש הזה, בשבת האחרונה כשהוא חוצה את קו הסיום של תחרות איש הברזל 70.3 בסנס ג'ורג', יוטה.

הטריאתלט הבריטי מצוי על הספקטרום האוטיסטי וכדי לעמוד באתגר הפיזי והמנטאלי העצום הוא התאמן במיוחד לתחרות באופן מאומץ בשנה האחרונה והצליח לסיים את המקצים הכוללים בין השאר: שחייה של 1.2 מייל (1.9 קילומטרים), 56 מייל (90 קילומטרים) של נסיעה על אופניים ו-13.1 מייל (21 קילומטרים) של ריצה. כל זאת בתנאי מזג אוויר לא קלים כלל שכללו גשם, סופת ברקים וסופת חול. 

את כל המסלול סיים סם הולנס תוך 5 שעות ו-44 דקות כאשר בחלק מהמקצים איתגר עד הסוף את המשתתפים המשמעותיים והפייבוריטיים ביותר של התחרות ברמת הגיל שלו. "אני מרגיש מאד גאה", אמר הצעיר לרשת CBS בסוף התחרות והוסיף כי "אני ממש מחכה לחזור ולהתאמן לקראת התחרויות הבאות בתחום". 

אביו של סם, טוני, אמר כי "כל מה שהמשפחה שלנו רוצה זה לראות את סם בטוח". שני הוריו של סם, שנכחו באירוע פרצו בבכי כשזה חצה את קו הסיום. טוני הוסיף ואמר כי "לפעמים מה שנכון לעשות כשיש קושי זה להצטרף אל המירוץ מאשר לשבת מהצד ולצפות בכולם מבלי להשתתף".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Sam Holness (@samholnesstri)

עוד הוסיף האב הגאה שהתפטר מעבודתו כדי לאמן את בנו כי "כמאמן, זה נהדר. כהורה, זה פשוט מדהים. אנחנו עכשיו יושבים עם עצמנו ושואלים האם זה אמיתי? הוא באמת הצליח? לפני שנתיים בכלל לא יכולנו לחלום על זה". 

לקראת התחרות הנוכחית התאמן סם בשחייה כל יום, נסע המון על אופניים והיה רץ בין 10-20 מייל ליום כשהוא תופס תנומות קצרות ומבצע תרגילי יוגה בסוף היום כדי להירגע. העניין הגדול של סם, בתחרות ומה שדחף אותו אל המירוץ הקשה החל בעת שהוא למד את התואר שלו במדעי הספורט באוניברסיטה. 

כעת הצמד של בן ואב מתכננים כבר את התחרות הבאה של סם, והוא רוצה להיות מוגדר כספורטאי המקצועי הראשון של התחרות המצוי על הרצף האוטיסטי. לשם כך סם ייקח חלק גם בתחרות איש הברזל הקרובה בלונדון ב-3 באוקטובר ואחר כך הוא ישתתף בתחרות נוספת בפורטוגל ב-24 לאוקטובר כשהמטרה של סם היא להוות השראה לצעירים נוספים על הרצף האוטיסטי. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בנוגע לכך אומר אביו של סם, טוני כי "המטרה שלנו היא גם לעורר השראה בקרב צעירים על הרצף אבל בעיקר לעורר את המודעות לצעירים כאלו שמצויים על הרצף האוטיסטי ולהראות למעסיקים שהם יכולים גם לעבוד וניתן לגייס אותם לעבודה. את המודעות הזו אנחנו עושים דרך הספורט וזו עיקר המטרה שלנו, זה הייעוד שעומד מאחורי הפעילות שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר