עונת 2026 בפורמולה 1 התאפיינה בכניסתן של שלוש יצרניות לסבב. אאודי השתלטה על קבוצת סאובר, קאדילק נוספה כקבוצה ה-11 ופורד הצטרפה כשותפה של רד בול בפיתוח יחידות כוח. כעת, נראה שענקית נוספת בתעשיית הרכב העולמית מכוונת להיכנס לענף הספורט המוטורי הפופולרי.
מדובר במותג הסיני הפופולרי BYD, יצרנית הרכבים החשמליים הגדולה בעולם, שהמכוניות שלו שטפו את הכבישים בשנים האחרונות. לפי הדיווחים ראשי החברה סימנו מטרה להיכנס לענף ובוחנים שלוש אפשרויות: הצטרפות כקבוצה ה-12 על הגריד, כניסה כספקית יחידות כוח, או שותפה/ספונסר ראשי של הפורמולה 1.
סטלה לי, סגנית הנשיא של חברת BYD, אישרה שמתקיימים דיונים בנושא בתערוכת הרכב בבייג'ינג: "נפגשנו עם סטפנו דומינקלי (מנכ"ל פורמולה 1) בשנחאי, אנחנו תמיד קרובים ושומרים על קשר. אני אוהבת את הפורמולה 1 כי היא מסמלת תשוקה, תרבות וכולם חולמים להיות חלק מהענף".
לי, מהדמויות החזקות ביותר בתעשיית הרכב העולמית, הצהירה באופן ברור: "כניסה לפורמולה 1 היא נושא שאנחנו דנים בו כרגע, זו הזדמנות לבחון את הטכנולוגיה שלנו". עדיין לא ברור האם BYD תבקש להיכנס כקבוצה חדשה על הגריד, אך כבר פורסם שנשיא הפדרציה מוחמד בן סוליים תומך בהגדלת התחרות ל-12 קבוצות - אחת סינית.

