שחקני נבחרת איראן. צילום: רויטרס

נבחרת איראן משתפת פעולה עם פיפ"א - בדרך למונדיאל?

בצל המלחמה, נשיא ההתאחדות האיראנית, מהדי טאג', הצהיר כי הנבחרת נערכת כרגיל לטורניר היוקרתי ו"מחרימה את ארה"ב, ולא את המונדיאל" • לדבריו, הנבחרת פועלת מול הארגון בניסיון נוסף להעביר את משחקיה למדינה אחרת

נשיא התאחדות הכדורגל של איראן, מהדי טאג', הצהיר היום (חמישי) כי מדינתו "מחרימה את ארצות הברית, אך לא את המונדיאל", על רקע המתיחות הביטחונית והמלחמה באזור.

לדבריו, איראן מתכוונת להיערך כרגיל למונדיאל 2026, אך במקביל פועלת מול פיפ"א בניסיון להעביר את משחקיה משטח ארצות הברית למדינה אחרת. נכון לעכשיו, פיפ"א לא שינתה את לוח המשחקים.

הנושא עלה גם בזירה המדינית, כאשר נשיאת מקסיקו, קלאודיה שיינבאום, הודיעה כי ארצה מוכנה לארח את משחקי שלב הבתים של איראן אם תידרש לכך, והדגישה כי ההחלטה הסופית נמצאת בידי פיפ"א.

שחקני נבחרת איראן. מחרימים את ארה"ב, לא את המונדיאל, צילום: רויטרס

ארה"ב לא משתפת פעולה?

השתתפותה של איראן בטורניר, שייערך בארצות הברית, קנדה ומקסיקו, הוטלה בספק מאז פרוץ המלחמה, במיוחד לאחר שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הזהיר כי ביטחון השחקנים האיראנים עלול להיות בסכנה אם יגיעו למדינה. בהמשך אף אמר כי על הנבחרת שלא להגיע "למען ביטחונם".

באיראן דחו את הדברים, והבהירו כי "איש אינו יכול למנוע מנבחרת איראן להשתתף במונדיאל". הנבחרת האיראנית הייתה השנייה מאסיה שהבטיחה את מקומה בטורניר, אחרי יפן, כשסיימה ראשונה בבית המוקדמות שלה.

במקביל, שגריר איראן במקסיקו מתח ביקורת על ארצות הברית, בטענה לחוסר שיתוף פעולה בהנפקת ויזות ובהיבטים לוגיסטיים לקראת הטורניר. בשלב זה, לא ברור מי תחליף את איראן במקרה שלא תשתתף בטורניר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...