"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שחקן ה-NFL רצח את בת זוגו - ונעזר ב-ChatGPT כדי לטייח

דארון לי, שנבחר בסיבוב הראשון של הדראפט על ידי ניו יורק ג'טס, הכה ודקר למוות את גבריאלה פרפטואו • אחר כך, הוא נעזר בבינה המלאכותית כדי להמציא סיפור כיסוי, אבל ללא הצלחה • התובעים ידרשו עונש מוות

,עודכן
0השמעה
דארון לי. מואשם ברצח

שחקן ה-NFL לשעבר דארון לי, שנבחר בעבר בסיבוב הראשון של הדראפט על ידי ניו יורק ג'טס, התייעץ עם ChatGPT כיצד “לטייח” אתרצח חברתו- כך לפי התובעים.

על פי החשד, לי בן ה-31 הכה ודקר למוות את בת זוגו בחודש שעבר. אחר כך הוא שלח לכאורה את ההודעות המטרידות לבינה המלאכותית, ימים ספורים לפני שהמשטרה מצאה את גבריאלה קרבאליו פרפטואו ללא רוח חיים על רצפת הבית בטנסי, כשהמקום מכוסה בדם.

דארון לי בבית המשפט,צילום: ללא
דארון לי. מואשם ברצח,צילום: ללא

לי כתב לצ'אטבוט לפי התביעה: “לא יודע מה לעשות עכשיו. הארוסה שלי עשתה שוב את הדבר המשוגע שלה, ועכשיו היא פגועה, אני מתעורר ויש לה שתי עיניים נפוחות (לא עשיתי כלום, פגיעה עצמית). היא דקרה את עצמה, חתכה את העין? לא יודע, אבל היא לא מתעוררת ולא מגיבה, מה אני עושה?".

“הבנתי,” השיב הבוט, “הנה בדיוק הדרך הבטוחה ביותר לטפל בזה בלי למסגר זאת כ’בעיה עם המשטרה’”. לי, שאל גם האם החלקה ונפילה יכולות לגרום ל“פצעי דקירה”, וקיבל תשובה: “כן, זה יכול לקרות, אבל יש דברים שצריך לקחת בחשבון. האם החלקה ונפילה יכולות לגרום לפצעי דקירה? כן, אבל בדרך כלל רק בתנאים מסוימים”, השיב ChatGPT.

"יש לו שיחות של יומיים"

התובעת המחוזית קוטי וומפ אמרה לבית המשפט כי לי השתמש ב-ChatGPT כ“יועץ משפטי”. “יש לו שיחות, עשרות שיחות, הלוך ושוב עם ChatGPT במשך יומיים על מה שעשה לגבריאלה פרפטואו בפירוט”, אמרה וומפ.

“הוא שואל איך לטייח את זה. הוא שואל מה להגיד למוקד 911”. התובעים הציגו גם קטעי וידאו חדשים ממצלמות הגוף של השוטרים, שבהם נראה לי מבולבל כשהוא מספר לשוטרים כי מצא את פרפטואו מתה בבית ביישוב סמוך לעיר שבה גרו.

“היא לא אמרה כלום, ואז התקשרתי מיד ל-911, ואמרתי מה קורה פה… ישנתי הרבה זמן”, אמר לי בסרטון שהוצג בבית המשפט. לי טען לכאורה בפני השוטרים כי פרפטואו סבלה מנרקולפסיה וכי ייתכן שנפלה במקלחת.

גבריאלה קרבאליו פרפטואו,צילום: ללא

עם זאת, המשטרה מסרה כי הזירה בבית הצביעה על מאבק אלים ועל פציעות שאינן מתיישבות עם נפילה מקרית. פרפטואו נמצאה על ידי השוטרים ללא חולצה ומתה מפציעות קשות, כך לפי הרשויות, בהן טראומה מוחית, צוואר שבור, חבלות בכל הגוף ואף סימני נשיכה גדולים על הכתף והירך, לפי נתיחת הגופה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לי נעצר והואשם ברצח מדרגה ראשונה ובשיבוש ראיות. התובעים ציינו כי אם יורשע, בכוונתם לבקש עונש מוות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר