פעם בארבע שנים אולימפיאדת החורף מביאה לחיינו את הקרלינג. משחק החורף שמושך אוהדים רבים ליציע ולטלוויזיה וכולם צופים בכיליון עיניים באבנים המחליקות ובמתחרים שמנגבים במרץ את משטח הקרח. עם זאת, כוכבת ה-WNBA, סופי קנינגהאם, לא מבינה את ההייפ.
הכדורסלנית האמריקנית (29) התארחה בפודקאסט "Show me something" ואמרה: "אני לא מבינה קרלינג. קודם כל מה הופך משהו לספורט ולא לתחביב ושנית, מי מחליט שזה ספורט אולימפי? לא רוצה להשמיץ את הספורטאים האלה ואני יודעת שלא יכולתי לעשות את מה שהם עושים, אבל אני פשוט מסתכלת על חלק מהדברים וחושבת: 'אוקיי, איך או למה?'".
בקרלינג, אבן גרניט נדחפת על פני מסלול באורך של יותר מ-40 מטרים. המשימה להוביל את האבנים שלך קרוב יותר למרכז עיגול המטרה מאשר אבני היריבה. הענף הפך לספורט אולימפי באולימפיאדת החורף 1998 ביפן. ארה"ב, ארצה של קנינגהאם, זכתה השנה במדליית הכסף בטורניר הזוגות המעורבים.
קנינגהאם עצמה טרם הופיע במשחקים האולימפיים כספורטאית. ב-2025, אחרי חמש שנים בשורות פיניקס מרקורי, הגארדית האמריקנית עברה לאינדיאנה פיבר שם היא משתפת פעולה עם קייטלין קלארק. בעונה האחרונה העמידה ממוצעים של 8.6 נקודות, 3.5 ריבאונדים ו-1.2 אסיסטים.
"שחמט על הקרח"
בגרמניה לא אהבו את הזלזול של קנינגהאם בענף שנחשב לפופולרי מאוד במדינה. דירק האנוולד, נשיא מועדון "קרלינג בברלין", ואחד מ-750 ספורטאים פעילים בגרמניה, נשאל בראיון לתקשורת "האם קרלינג הוא ספורט" והשיב: "בהחלט. פעם זה נחשב 'ספורט של עקרות בית', אבל זה באמת לא".
הוא הוסיף: "קרלינג נקרא 'שחמט על הקרח' בגלל הדרישות האסטרטגיות שלו, וזה כינוי מדויק. יש אנשים שעדיין חושבים שמדובר בספורט נינוח שבו אתה פושט מניף את המגב קצת, אבל הקלישאה הזו מתפוררת יותר ויותר בעיני הציבור. קרלינג משלב אתלטיות, ריכוז ואסטרטגיה. הוא הפך לספורט כל כך אתלטי".

