אין הרבה מקצועות ספורט מוזרים כמו הקרלינג, המלכה של אולימפיאדת החורף. מדובר בענף ספורט שמשוחק על הקרח, אבל בתוך אולם, בקבוצות של 4 אנשים לכל קבוצה. המטרה במשחק היא להחליק סוג של אבנים לתוך מטרה שנמצאת במרחק 20 מטרים, מי שמשיגה הכי הרבה נקודות בתום כמות הסיבובים הנקבעת מראש בהתאם לתחרות, מנצחת. מדובר במשחק אסטרטגי במיוחד מכיוון שצריך לתכנן היטב לאן לזרוק את האבנים וגם לפגוע באבנים של הקבוצה היריבה, ובכך להרחיק אותם מהמטרה, לא סתם המשחק מכונה "שחמט על הקרח".
מדובר במשחק ותיק מאוד, עוד במאה ה-16 כנראה שיחקו קרלינג, ישנו תיעוד של אבן מהמשחק מאותה תקופה בסקוטלנד. במאה ה-18 כבר נפתח מועדון קרלינג רשמי בו היה ניתן לשחק ומאז הוא הפך לאחד ממקצועות הספורט הפופולרים במדינות שאוהבת את ספורט החורף כמו קנדה, שוויץ ושוודיה.
אבל במשחק יש אלמנט אחד מאוד מוזר ומשונה – אנשים שמחליקים על הקרח ומטאטאים אותו, באופן הכי מילולי שניתן לתאר. הדבר הזה הופך את הצפייה בספורט לחוויה ביזארית במיוחד. קשה לחשוב על עוד מקצוע ספורטיבי בו מטאטא הוא חלק כזה אינטגרלי. אז מה מסתתר מאחורי השימוש בכלי? וכיצד הוא הופך את הספורט הזה לעוד יותר אסטרטגי ומסובך ממה שהוא נראה? כל הפרטים על כך בכתבת הוידאו המצורפת למעלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו