"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ניצחון לפרו-פלשתינים: ישראל פרמייר טק הורחקה ממרוץ באיטליה בטענה מבישה

אחרי הפרעות בוואלטה אספניה: קבוצת הרכיבה הישראלית לא תורשה להשתתף בטור אמיליה "מטעמי ביטחון הציבור" • בעיריית בולוניה בירכו: "אל מול מה שמתרחש בעזה, להותיר להם להתחרות זה היה צבוע" • תגובת הקבוצה: "צעד לא מקובל, איומים באלימות פוגעים בספורט"

,עודכן
0השמעה
רוכבי ישראל פרמייר טק. צילום: AFP

מארגני טור אמיליה, שייערך ב־4 באוקטובר באיטליה, הודיעו היום (שבת) כי קבוצת האופנייםישראל פרמייר טקלא תתחרה השנה, בעקבות שיקולים ביטחוניים שנובעים מההפגנות שנרשמו במהלך הוואלטה אספניה.

"פרמייר טק לא תהיה לצערנו על קו הזינוק של המרוץ שלנו. נאלצנו לקבל את ההחלטה הזו מסיבות של ביטחון ציבורי", מסר אדריאנו אמיצ'י, נשיא GS Emilia – הגוף המארגן של המרוץ בן 199 הק"מ בין מירנדולה לבולוניה שבמרכז איטליה.

"האווירה מאוד טעונה, והיו יותר מדי סכנות – גם לרוכבי הקבוצה וגם לאחרים. עם המסלול הסופי שלנו, שכולל חמש הקפות, יש הרבה מאוד הזדמנויות שמהלך המרוץ יופרע", הסביר אמיצ'י. "זו החלטה שאני מצטער שנאלצתי לקבל מהבחינה הספורטיבית, אבל מבחינת ביטחון הציבור – לא הייתה לי ברירה אחרת", הוסיף.

רוכבי ישראל פרמייר טק על רקע דגלי אש"ף,צילום: EPA

ראש עיריית בולוניה דרש את ההדרה

טור אמיליה, שאותו ניצח ב־2024 הרוכב הסלובני טדיי פוגצ’אר, הוא מרוץ בדרג ה־ProSeries – הרמה השנייה מתחת לסבב ה־World Tour – ומשמש כהכנה מרכזית למרוץ המונומנט האחרון של העונה: טור לומברדיה, שיתקיים ב־11 באוקטובר. המרוץ מסתיים בעלייה האיקונית למקדש מדונינה די סן לוקה, סמוך למרכז ההיסטורי של בולוניה.

בעיריית בולוניה, בראשות מפלגת המרכז־שמאל (המפלגה הדמוקרטית), דרשו במהלך השבוע את הרחקת הקבוצה מהמרוץ – בטענה כי "הממשלה הישראלית אחראית לפשעים חמורים נגד אוכלוסייה אזרחית ברצועת עזה".

סגנית ראש העיר לענייני ספורט, רוברטה לי קאלצי, בירכה על ההחלטה להדיר את הקבוצה: "אל מול מה שמתרחש בעזה, זה היה צבוע להתייחס לנוכחות של קבוצה המזוהה עם הממשלה הזו כעניין חסר משמעות", כתבה בהודעה לתקשורת.

נדב רייסברג הרוכב הישראלי בפרמייר טק,צילום: EPA

הקבוצה תיסגר?

כפי שפורסם ב"ישראל היום", ישראל פרמייר טק ניצבת בפני משבר קיומי. חברת "Factor", יצרנית האופניים של הקבוצה, והספונסר המרכזי, "PremierTech", הודיעה כי יפסיקו את תמיכתם אם לא יבוצע שינוי שם, זהות ובעיקר הסרת השיוך לישראל כבר מהעונה הבאה.

במהלך ספטמבר הופיעההקבוצה בשם המקוצר IPT בתחרויות בקנדה, לאחרשכבר מחקה את המילה "ישראל" מהחולצות ומהרכביםבחלק השני של הוואלטה אספניה. על פי הערכות, הקבוצה לא תמשיך במתכונתה הנוכחית בעונה הבאה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

תגובת ישראל פרמייר טק: "המארגנים נימקו את החלטתם בחששות ביטחוניים בעקבות איומים בהפגנות ומחאות שאיימו לשבש את קיום המרוץ. אנו מבינים את האתגרים הביטחוניים שניצבו בפני מארגני המרוץ. עם זאת, אנו מצרים עמוקות על החלטתם לבטל את השתתפות הקבוצה במרוץ ורואים בכך צעד לא מקובל. אנו דוחים איומים באלימות אשר פוגעים בספורט האופניים ומאיימים על קיום מרוצים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר