"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פגעה במדינה": חבר הפרלמנט הצרפתי נגד הג'ודוקא שלא לחצה יד לישראלית

ז'וליאן אודול שלח מכתב הקורא להעניש את דוריה בורסאס, שלא לחצה את ידה של כרם פרימו: "ביזתה בפומבי את עקרונות הג'ודו" • על הקשר למתיחות הפוליטית כתב: "מחווה שכזו, טעונה בסמליות, אינה יכולה להתקבל בהבנה או להישאר בשתיקה" • האם המקרה יחזור על עצמו באליפות העולם?

,עודכן
0השמעה
כרם פרימו מימין לצידה של בורסאס. צילום: EJU

התקרית המכוערת של הג'ודוקא הצרפתייה דוריה בורסאס,שסירבה ללחוץ את ידה של יריבתה הישראלית כרם פרימו, קיבלה היום (חמישי) תפנית פוליטית בצרפת. חבר הפרלמנט ז'וליאן אודול שיגר מכתב חריף לנשיא הפדרציה הצרפתית לג'ודו, סטפן נומיס, ובו דרש להטיל סנקציות משמעתיות על בורסאס. לדבריו, התנהגותה באליפות אירופה לנוער שנערכה בברטיסלאבה בסוף השבוע האחרון מהווה פגיעה חמורה בערכים של הג'ודו ובתדמיתה של צרפת בזירה הבינלאומית.

הצרפתייה דוריה בורסאס מסרבת ללחוץ את ידה של הג'ודוקא כרם פרימו / צילום: IJF

"מחווה זו, גם אם סמלית בלבד, אינה יכולה להתפרש אלא כמעשה של בוז לערכים הבסיסיים של הג'ודו", כתב אודול. הוא הוסיף כי "הכבוד, הנימוס וההגינות הם עמודי התווך של הענף. בסירובה לבצע מחווה פשוטה כל כך כמו הושטת יד ליריבה שהפסידה, בורסאס ביזתה בפומבי עקרונות אלו ופגעה בתדמיתה של צרפת על הבמה הבינלאומית".

אודול הדגיש כי לא ניתן לנתק את המקרה מהמצב בצרפת מאז ה-7 באוקטובר 2023. "מחווה שכזו, טעונה בסמליות, אינה יכולה להתקבל בהבנה או להישאר בשתיקה", כתב והזהיר כי הימנעות מסנקציות תתפרש כלגיטימציה לשימוש הפוליטי בספורט ולסטייה מהאתיקה של הג'ודו.

כרם פרימו,צילום: EJU

כזכור, האירוע זכה לביקורת חריפה מצד גורמים רבים. משרד החוץ הישראלי, בראשות השר גדעון סער,גינה מיד את המעשהוהגדיר אותו "אקט אנטי-ספורטיבי מובהק" ו"מחווה פוליטית שאין לה מקום בזירה הספורטיבית". סער פנה לערוצים דיפלומטיים מול גורמים בצרפת ודרש הבהרות, תוך קריאה לנקוט צעדים ברורים שימנעו הישנות מקרים דומים בעתיד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

פרימו עצמה ממשיכה להתכונן ליעדים הבאים שלה כאשר היום נרשמה לאליפות העולם לנוער, שתתקיים בתחילת חודש הבא בלימה שבפרו, שם היא תוכל פעם נוספת לפגוש את בורסאס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר