עשרה חודשים לאחר המשחקים האולימפיים בפריז, וחודשיים מאז הפרסום ב"ישראל היום", לוח הכבוד האולימפי במכון וינגייט עודכן היום (רביעי) עם שמות השחיינים הישראלים שהשתתפו במשחקים האחרונים.
הלוח הושק רשמית בטקס לפני פתיחת תחרות קריטריון גביע האיגוד "ארנה" קיץ 2025, שיתקיים בימים הקרובים עם בכירי השחיינים והשחייניות. בתחרות זו ינסו השחיינים להבטיח את מקומם במספר תחרויות בינלאומיות בקיץ הקרוב, בראשן אליפות העולם לבוגרים ביולי בסינגפור.
לטקס הגיעו בין הייתר חלק מהשחיינים מהמשחקים בקיץ האחרון, סגן יו"ר הכנסת ויו"ר ועדת המשנה לספורט, ח"כ סימון דוידסון, יו"ר איגוד השחייה עדי ביכמן, המנהל המקצועי של נבחרות ההישג של איגוד השחייה יעקב טומרקין, נציג משרד הספורט ועוד.
מפגש נשיא המדינה ורעייתו עם נבחרות ישראל בריצת כביש | צלם: אבי קנר, מקליט: גדעון ארנולד
לוח השמות שמוצב על קיר הכניסה לבריכה הלאומית, נחשב לסמל של כבוד והוקרה לשחייני ישראל האולימפיים בעבר ובהווה. הוא הוצב לראשונה ב-2019 ומאז אמור היה להתעדכן לאחר כל אולימפיאדה, כאשר הוא כולל גם את המדליסטים הפראלימפיים בענף.
למרות הנציגות המכובדת של נבחרת השחייה בפריז – שכללה שחייה, מים פתוחים ושחייה אמנותית – הלוח נותר מעודכן לאחר טוקיו 2021 בלבד. רק בעקבות פרסום "ישראל היום" והביקורת שנלוותה אליה, החלו במכון וינגייט ובאיגוד השחייה לפעול לעדכון הלוח.
כזכור, העיכוב בעדכון הלוח עורר ביקורת חריפה מצד גורמים בענף. חלקם טענו שמדובר בעוד ביטוי לחוסר המקצועיות וחולשת הניהול של איגוד השחייה, שהובילו בין היתר לשורת כישלונות בשנים האחרונות – בהם גם האירוע המביך באולימפיאדת פריז, כשאנסטסיה גורבנקו לא התייצבה לגמר המשחה ל-200 מטר מעורב אישי בעקבות טעות חמורה בהתנהלות.

