"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
איך שהזמן עובר

מלכת הים ואלופת העולם: היום בו לי קורזיץ פרצה בגדול

בגיל 19 היא הפכה לטובה מכולן, אבל גולשת הרוח לא חלמה שתרבע את ההישג המדהים שלה • מה היתה התוצאה הגבוה ביותר שליגת הכדורגל הבכירה בישראל ראתה? • ומי מכיר את ניו יורק ניקס המקורית? • המדור ההיסטורי

,עודכן
0השמעה
לי קורזיץ. שלטה בענף במשך שלוש שנים רצופות. צילום: GettyImages

כשגולשת הרוח הישראלית וההיסטורית שלטה בענף - 24.9.2003

השבוע לפני 21 שנה, כשהיא מרחפת על דגם המיסטרל כמו היתה כרישה בים, לי קורזיץ, אז רק בת 19, הדהימה את כולם וזכתה באליפות העולם בגלשני רוח. מול חופיה היפים של העיר הספרדית קאדיס, היא זכתה לתשואות, שנה אחת בלבד אחרי שחזרה לשיוט המועדף עליה, ואחרי שנכפתה עליה הסבה לתחרויות בסירה מדגם 470 וגם בדגם הקטמרן.

מובן שזה היה קאמבק אדיר לגלשן הרוח, שרק לימד עד כמה אדירות העוצמות שיש לה, לצד הכישרון הטבעי והאהבה הבלתי נגמרת לים. היא כאמור השאירה את כל המתחרות ההמומות מאחור, גם את המנוסות ממנה והפייבוריטיות לניצחון, ועצרה רק אחרי שהבטיחה לעצמה את הזהב ואת התואר - הטובה מכולן, אלופת העולם הבלתי מעורערת. היא תחכה בסבלנות כמה שנים, אבל אז תחזור ותעשה זאת בענק עוד שלוש פעמים רצופות בין השנים 2011 ל־2013, הפעם עם דגם ניל פרייד, ובכך תהפוך ללא ספק לאחת הספורטאיות הגדולות אי פעם בישראל ובכלל בענף שהיא כל כך אוהבת.

בשנים האחרונות, בתעצומות נפש, קורזיץ מנהלת את הקרב החשוב מכל. לא מחכה לה מדליית זהב, גם לא תהילה. הספורטאית הנהדרת הזאת, כהרגלה, נותנת את כל מה שיש לה כדי לנצח את מחלת הסרטן שמכה בה חזק יותר מגלי צונאמי. ואנו, המעריצים, נושאים תפילה, שגם הפעם נראה אותה עם חיוך על הפנים ועם ניצחון הרוח.

נחום סטלמך (משמאל) כקפטן נבחרת ישראל. אגדת הפועל פתח תקווה,צילום: לע"מ

כשהרשת נקרעה לגזרים פעם אחר פעם - 24.9.1955

התמונה אמנם מטעה ולקוחה מרגע חשוב אחר של נחום סטלמך ז"ל במדי נבחרת ישראל, אבל כשזה מגיע לחלוצה לשעבר של הפועל פ"ת - בימיה הגדולים מכולם בשנות ה־50 וה־60 - רגעי ענק היו עניין קבוע. בדיוק כמו הרביעייה שכבש השבוע לפני 69 שנה לרשת הפועל בלפוריה, כדי להוביל את קבוצתו לניצחון מוחץ 2:13.

זה לא היה הניצחון הכי גבוה בליגה הראשונה בארץ, אבל זה היה המשחק עם הכי הרבה שערים במסגרת הזאת, שיא שלא נשבר עד היום - וספק אם יישבר אי פעם. את חגיגת השערים מול 1,000 צופים באצטדיון בפ"ת השלימו: יוסף צ'יריק (3), צביקה מרכוס (3), בועז קופמן (2) ואשר זליקוביץ' (1) לפ"ת, ודובנוב וראובן טל לבלפוריה האומללה, שהיתה רגילה לספוג תבוסות מחפירות.

שחקני מועדון הבייסבול ניו יורק ניקרבוקרס. הקדימו את הניקס מה-NBA,

כשניו יורק ניקס המקורית נוסדה - 23.9.1845

מי אינו יודע מי זו קבוצת הכדורסל של ניו יורק ניקס. קבוצה היסטורית במובנים רבים ב־NBA ובכלל, שהוקמה ב־1946. עם זאת, 101 שנים לפניה, השבוע לפני 179 שנה! נוסדו הניקס המקוריים, ובשמם המוכר יותר ניו יורק ניקרבוקרס, אחת מקבוצות הבייסבול הראשונות שהוקמו בארצות הברית.

כן, מדובר בכלל בענף אחר, ולמרות הפופולריות שלו, אחרי שאלכסנדר קרטרייט הקים אותם, הניקס עם המחבטים שרדו פחות מ־30 שנה והתפרקו בתחילת שנות ה־70 של המאה ה־19, כעשור וחצי לאחר הקמת הליגה הרשמית, שהיום, אחרי גלגולים כאלה ואחרים ידועה בקיצור כ־MLB.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

המועדון שפעל תחת חוקים קפדניים, חתום בהיסטוריה הקצרה שלו על הישג בולט אחד בלבד - קבוצת הבייסבול הראשונה שלבשה מדי משחק רשמיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר