"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"החלטה גורלית של שבריר שנייה": כך גל פרידמן הוביל את תום ראובני לזהב
20 שנה אחרי שהפך לאלוף אולימפי, גל פרידמן האמין שתום ראובני יכול לקטוף מדליה בפריז 2024 • המאמן שעזר להפוך חזון למציאות ידע שאם יישאר רגוע, יצליח לסייע לו להתגבר על הספקנות ולעמוד באתגרים • "זה היה כבוד ללוות את תום, ואני שמח בשבילו"
תום ראובני וגל פרידמן. צילום: AFP

"החלטה גורלית של שבריר שנייה": כך גל פרידמן הוביל את תום ראובני לזהב

20 שנה אחרי שהפך לאלוף אולימפי, גל פרידמן האמין שתום ראובני יכול לקטוף מדליה בפריז 2024 • המאמן שעזר להפוך חזון למציאות ידע שאם יישאר רגוע, יצליח לסייע לו להתגבר על הספקנות ולעמוד באתגרים • "זה היה כבוד ללוות את תום, ואני שמח בשבילו"

אייל לוי, שליח "היום" לפריז
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

20 שנה אחרי שהיה לישראלי הראשון שזוכה במדליית זהב אולימפית, גל פרידמן הוביל כמאמן את גולש הרוח תום ראובני, שלא סומן לפני המשחקים כמועמד, לזכייה במדליית זהב ראשונה לישראל באולימפיאדת פריז.

"אני כל כך שמח בשביל תום, תמיד האמנתי ביכולות שלו", אמר פרידמן בן ה־48 כשיצא מהים ל"ישראל היום". "לאורך תקופה ארוכה הוא לא הצליח לחבר דברים עד הסוף ולא זכה בתחרויות גדולות, וכל הזמן אמרתי לו שמדליה אולימפית היא משחק אחר. כשאמרו שאנחנו לא מועמדים טבעיים אמרתי שזה נכון, אבל ידעתי שבכל אולימפיאדה יש כמה מועמדים שפשוט ייכשלו מנטלית ולא יעמדו בלחץ המטורף. לאורך כל התחרות הייתי רגוע, וזה גם הצליח להגיע לתום. העיקר להיות רגוע".

אבל איך מתכוננים לאירוע כזה?

"אנחנו כבר ארבעה חודשים מתאמנים לא רק כאן, אלא גם בארץ. תרגלנו ממש מרוצי מדליות. זינוקים, אפילו עשינו הדמיה של חלוקת פרסים עם כל חברי הנבחרת. המטרה שלנו היתה לסיים בשלישייה הראשונה ולהבטיח מקום בחצי הגמר ומשם להגיע לגמר".

במדליה האמנת?

"ידעתי שנדע להתמודד עם הלחץ בצורה טובה. ידעתי שאנחנו יכולים להגיע לפודיום. איזו מדליה? זה כבר עניין של שבריר שנייה וקבלת החלטות במהירויות של יותר מ־50 קמ"ש. ברגע שהוא עבר את קו הסיום, זו היתה הרגשה מטורפת".

על ההחלטה לקחת מסלול שונה משני השייטים: "זו החלטה טקטית שיש שבריר שנייה לקבל אותה. התאמנו המון על חישוב המסלולים הזה. יש לנו נבחרת טובה עם צוות מצוין - עודד אושר עוזר המאמן שלי, יואב כהן, יואב עומר, תומר ורדינון, עידן פומרנץ וכולם.

"עבדנו קשה באימונים על הנושא הזה כדי שהוא יוכל לקחת את ההחלטה הכי טובה בזמן אמת. אי אפשר לחזות את כיווני הרוח מראש, אבל הוא הגיע מוכן כדי לקחת את ההחלטה. תנאי הרוח משתנים, אבל העבודה שלנו הייתה לפני השיוט בעיקר לתת לו את השקט והביטחון.

"זו עבודה מנטלית לא פשוטה. פתאום הוא מבטיח מדליה – שמחנו. אבל אז צריך להתאפס כי יש פה הזדמנות שלא תחזור – לקחת את הזהב – וצריך לקחת את זה, לקחת את זה בשתי ידיים כי את היכולת יש לו. אם לא תעשה את שיוט חייך לא תזכה בזהב.

"גם לי הייתה דקה של אושר והקלה כשהבטחנו את המדליה, אבל אמרנו שיש עוד מדליית זהב אז בוא נעשה את המקסימום. בשבילי זו לא הייתה הפתעה, כל התקופה האחרונה אני ממש על זה מנטלית. הייתי בטוח בהכנה שעשינו, וידעתי שאנחנו נעשה את שלנו ונדאג להיות מפוקסים.

"היה לי ברור שאולימפיאדה זה דבר אחר ומי שיצליח להתעלות יצא כמנצח ומי שלא יעמוד בלחץ יקרוס. הצרפתי שדיברו עליו כמועמד לא עלה אפילו לעשירייה, גרמני שהיה אלוף עולם פעמיים לא הגיע. אני חושב שהיה לי פה הרבה אקסטרה להוסיף מהניסיון שלי עם האולימפיאדות. ואני שמח שהצלחתי לתת את ההרגשה לתום, כל התקופה האחרונה זה התחדד יותר - באולימפיאדה זה להיות עם יד על הדופק על כל דבר.

תום ראובני עם מדליית הזהב בפריז. הישג בלתי נשכח, צילום: גטי אימג'ס

על הזכייה שלו אל מול זו עכשיו כמאמן: "זה שני דברים שונים לגמרי, עברו 20 שנה מאז שאני לקחתי את המדליה. שכחתי מה זה ההתרגשות הזו, אני שמח במיוחד בשביל תום שעבד מאוד קשה.

"הוא לא היה מוערך מספיק, הוא לאט לאט צבר את הביטחון. היכולות הטכנית זה מגיע לבד, כמאמן התפקיד שלי היה לתת את האמונה המנטלית שהוא יכול ושזה בהישג יד. שאנחנו נעשה את שלנו הכי טוב. לא יכולתי לדעת אם זה יספיק לזהב אבל ידעתי שאנחנו יכולים להביא את המדליה".

המצב במדינה לא השפיע על ההכנות?

"בתחרות ניסיתי לא לדבר על המצב, אבל אני זוכר שהיה לנו מאוד קשה לחזור לאימונים אחרי 7 באוקטובר. ביום שחזרנו אמרתי שאני לא מסתכל על תחרות, רק ביקשתי מהגולשים שיצופו על המים ויתאווררו. אין מישהו שהתקופה הזו לא השפיעה עליו קשה, במיוחד חבר'ה צעירים שמכירים לוחמים. זה היה כבוד ללוות את תום, ואני שמח בשבילו וגאה על הדרך שעשה".

פרידמן היה מנותק במשך שנים מגלישה תחרותית. התעסק בדברים אחרים כמו צילום ורחפנים, עד שבאיגוד השיט ביקשו שיחזור ויביא איתו את הווינריות שזיכתה אותו בשתי מדליות אולימפיות.

"פשוט לא הסתדרתי עם השיטות שהאיגוד עבד איתן פעם, וכשפנו אלי לחזור לאמן היתה לי דילמה", סיפר. "היה לי תפקיד מעולה בחברת רחפנים והייתי צריך לוותר. עכשיו זה וואו. אני גאה בתום. הוא עובד כל השנים רציני, מתמקד בפרטים הכי קטנים. מקפיד על הכל".

למי תקדישו את המדליה?

"את זה אני כבר משאיר לתום".

גל פרידמן עם מדליית הזהב באתונה 2004, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...