שיחת היום
ארצות הברית חוותה מפלה גדולה בחודש שעבר באליפות העולם לבוגרים ביפן, אלא שבינתיים באליפות העולם לנוער היא מחזירה את הכבוד האבוד, לפחות ביומיים הראשונים, עם 11 מדליות, כולל 7 מזהב.
אבל היום (רביעי), זו היתה נבחרת אוסטרליה חזרה בגדול, לאחר שבמשחה הנועל של היום השלישי השיגה הרביעייה הצעירה מהיבשת הרחוקה שיא עולם שני לנוער בתחרות. זה קרה ב-4X100 מטר חופשי, לאחר שהאוסטרלים קבעו 3:24.28 דקות, שיפור של 1.64 שניות לשיא הקודם של ארצות הברית מ-2009.
מים כחול-לבן
שלושה ישראלים זינקו להצגת הערב ביומה השלישי של האליפות, כשאת ההפתעה הגדולה סיפק מיכאל פובלייאב, שהעפיל לחצי הגמר מהמקום התשיעי הכללי, במשחה ל-50 מטר חופשי. הוא הגדיל לעשות בשלב הבא, עם שיא אישי נהדר של 22.84 שניות, שהעלה אותו לגמר אישי ראשון לישראל באליפות.
אוקאן גולדין הצליח לשבור את השיא הלאומי ב-50 מטר גב לגילאי 16-17 עם 25.89 שניות, אך זה הספיק לו למקום ה-12 הכללי בחצי הגמר. מקום אחד אחריו דורג סטפן אומלצ'נקו עם 26 שניות.
על המקפצה
סוף שבוע חם ושרבי עומד לפקוד את ישראל עם צפי ל-35 מעלות, ובבריכה "החדשה" בווינגייט, שחוגגת מעל לעשור. בגלל החלם הישראלי והמחסור בכספים (למרות שבסופו של דבר עלתה 35 מיליון יותר מהעלות המקורית) - הוחלט לוותר על המזגן.
יש רק לקוות שהמאווררים שהתקינו כתחליף, איכשהו יעשו את העבודה (ופחות גלים למסלולים הצדדיים), ושמעט הצופים שבכל זאת מגעים לאליפות יצאו ממנה בשלום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו