אורן פריהד סגן אלוף אירופה בטיפוס עד גיל 20
הישג נוסף לנבחרת ישראל בענף החדש • פריהד ניצח 52 מתמודדים ובשלב הסופי הגיע פעמיים לטופ והוסיף עוד 4 פעמים שהגיע לזון
הישג נהדר למטפס אורן פריהד שזכה הערב (שבת) במדליית הכסף באליפות אירופה בבולדרינג עד גיל 20, המתקיימת בעיר גראץ שבאוסטריה.
פריהד גבר על 52 מתחרים שהחלו את המוקדמות, ובשלב הסופי הגיע פעמיים לטופ והוסיף עוד 4 פעמים שהגיע לזון, השיג את המדליה השנייה לישראל בתחרות, לאחרשאמש זכה עדי ברקבמדליית הארד בתחרות עד גיל 18.
צריך לזכור, שעד תחרות זו, ישראל לא זכתה מעולם במדליה באליפות אירופה לנוער בבולדרינג ונראה כי יש עתיד לענף האולימפי החדש, שעשה את הופעת הבכורה שלו בטוקיו שנה שעברה וגם יופיע באולימפיאדה בפריז בעוד פחות משנתיים.
יחד עם פריהד התחרו בשלב הגמר גם עידו פידל וגבע לוין. בכך, השלימה ישראל שלישיית מטפסים בגמר מתוך שמונה מתחרים בסך הכל (חמשת המתחרים הנוספים הגיעו מחמש מדינות שונות). פידל ולוין היו קרובים מאוד לעלות גם הם לפודיום, כאשר סיימו במקומות הרביעי והחמישי (בהתאמה).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
