איציק קורנפיין רואה את בית"ר ירושלים בשיא פריחתה ונותר לו רק להיזכר בתקופתו כיו"ר המועדון. לשוער העבר שנים רבות בקבוצה מהבירה, עימה זכה באליפויות וגביעים, ידע ימים יפים וגם פחות, כולל בתקופתו של המילארדר ארקדי גאידמק.
כיום בית"ר במקום אחר, תחת ניהולו של ברק אברמוב, שהביא את המועדון לשיא של כל הזמנים ממכירת 20 אלף מנויים, שמייצרים הכנסה בסיסית שקרובה ל-30 מיליון שקלים. יחד עם שאר ההכנסות, בית"ר צפויה לחצות את רף 60 מיליון השקלים וקורנפיין יודע להעריך זאת.
בראיון ל"היום" הוא מסביר: "כמות כזו של מנויים היא לא דבר שנופל מהשמיים, אלא תוצאה של ניהול טוב. מהרגע שאברמוב לקח את בית"ר היא מתנהלת נכון, גם הודות לכפיר אדרי. בסוף זה הולך יד ביד, ההצלחה המקצועית והשקט הניהולי אלה דברים שלובים. זה מה שמביא 20 אלף מנויים. מי שמכיר לעומק את בית"ר מבין שזה כמעט בלתי נתפס".
למה בלתי נתפס? הרי לבית"ר יש קהל של מאות אלפי אוהדים.
"כי גם באליפויות של שנות ה-90 ושנות ה-2000, מעולם לא היו כל כך הרבה מנויים. גם אצל גאידמק, אחרי הדאבל לא היו 10,000 מנויים. זו תוצאה של עבודה נכונה והקהל רואה שהקבוצה משחקת ב-DNA של בית"ר, התקפי, לנצח, להבקיע שערים. יש פה דרך, זה לא מישהו שבא לעשות סיבוב על הקהל, אלא שמבין בכדורגל ורוצה לעשות טוב. בעונה שעברה 13 פעמים סולד אאוט, זה בלתי נתפס. חסר תקדים בבית"ר ירושלים".
איך אתה מסביר את השינוי שנעשה עם "לה פמיליה"?
"אברמוב מתנהל חכם מאוד בכל החזיתות. הוא בא עם הניסיון מבני יהודה, זה מיני בית"ר, כמו בית"ר רק בקטן. עם קהל אמוציונלי שרוצה להרגיש חלק. אמנם בבית"ר זה הרבה יותר גדול בכמויות, אבל אותה הדרך וההתנהלות.
"מילה טובה לקהל שעשה שינוי. הקהל של בית"ר ירושלים, גם מבחינת כמויות בבית ובחוץ, התצוגות, העידוד, הרבה פחות ועדות משמעת ומי שמסתכל מהצד ואוהד את בית"ר ירושלים, אומר לעצמו 'בית"ר נמצאת בתור הזהב שלה', זה משפט גדול, אבל אמיתי".
המטרה: אליפות
בית"ר של העונה מכוונת גבוה. אם בשנים אחרות "אליפות" נחשבה למילה שיצאה מהלקסיקון, העונה כל דבר מלבד הנפת צלחת ייחשב לאכזבה. גם באירופה, הקבוצה של אלמוג כהן עדיין רוצה לעבור את אוסטריה וינה, למרות הפסד 2:1 במשחק הראשון. "צריך לראות איך בית"ר עוברת את המשוכה הזו", אומר קרונפיין. "יהיה קשה, אבל אפשרי".
יש הרבה ביקורות על מיגל סילבה. כשוער לשעבר, מה דעתך עליו?
"סילבה שוער טוב מאוד. בית"ר, גם בעונה שעברה, סיימה במקום השני בזכות השחקנים וההתקפה, אבל גם בזכות סילבה. כשאני משווה את סילבה לשוערים של מכבי תל אביב, מכבי חיפה או הפועל באר שבע, אני לא מוצא הבדלים. מיגל טוב מאוד, צריך להיות מרוכז יותר בכל שלבי המשחק, זה הכל".
באליפות האחרונה עוד שיחקת, אתה רואה את בית"ר זוכה העונה?
"כשקבוצה מסיימת במקום השני, אז השאיפה היא לעשות צעד קדימה ולזכות באליפות. לאורך השנים זו לא הייתה ההצהרה, אבל השאיפה היא לזכות בתארים. בית"ר הגדילה את התקציב, שמרה על הכוכבים כמו עומר אצילי, ירדן שועה, בריאן קרבאלי, לוקה גדראני, צירפה את שון וייסמן ואחרים, אז ברור שהציפייה ברורה. אי אפשר אחרי מקום שני לדבר אחרת".
אתה מצטער שבתקופתך כיו"ר המועדון הוא לא היה בתקופה כזו של סדר וכסף גדול?
"בחיים אתה לא בוחר את הטיימינג. החכמה היא להתנהל בתוך סיטואציה, שאצלי הייתה אחרת. להגיד שלא הייתי שמח להיות שנתיים קודם עם מאות מיליונים של ארקדי או בתקופה הזו? ברור שהייתי רוצה. קיבלתי המון דברים כמנהל".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
