"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פלאשבק

"ההדחה מערוץ הספורט כאבה לי מאוד, גררו אותי לתוך זה"

שוער העבר לירן שטראובר מחובר למכבי תל אביב עד היום: "אני מקורב לכולם" • מאוכזב מתקופתו בנבחרת: "לא תמיד קיבלתי את הקרדיט שהגיע לי" • ולא שוכח את מה שבנו עבר בשירות הצבאי: "הוא נפצע שלוש פעמים בעזה"

,עודכן
0השמעה
לירן שטראובר בראיון מיוחד. צילום: אלן שיבר

בשנים האחרונות לשוער העבר של מכבי ת"א, לירן שטראובר (51), אין רגע דל. בעסקים, בחיים הפרטיים, הוא עסוק מסביב לשעון ומודה שבכל התקופה הזאת הוא חווה לא מעט חרדות ורגישויות."עברתי תקופה לא פשוטה במלחמה", הוא מעיד.

"הבן שלי, בן, היה קצין בקבע, מ"פ ביחידת יהל"ם (הנדסה קרבית; ע"נ) ונלחם בעזה. הייתי יושב שעות במרפסת ולא ישן - דואג לו. כמעט שנה וחצי לא ישנתי בלילות, ולמגינת ליבי הוא נפצע שלוש פעמים בעזה. בפעמיים הראשונות הוא בכלל לא סיפר לנו. הגיע לבית חולים, טופל וחזר מהר לשירות. 'לא רציתי להטריד אתכם, שלא תבואו עד אשקלון', הוא אמר לי. בפעם השלישית הוא נפצע מרסיסים, וגם אז רצה לברוח מבית החולים, ובסוף עבר שיקום מאוד ארוך בבית לוינשטיין".

לירן שטראובר בראיון מיוחד,צילום: אלן שיבר

נשמע קשוח. מה קורה איתו היום?
"חכה, כשהוא עמד להשתחרר מהצבא הוא נעלם לנו פתאום לשבוע. כשתפסתי אותו בטלפון הוא אמר לי שהוא בכלל בציר פילדלפי. התברר שהוא התייצב שם לפעילות האחרונה שלו, יומיים לפני השחרור, וסייע בחילוץ של אחד החטופים. היום הילד הזה כבר מאתגר את עצמו במקומות אחרים. לפני שבועיים הוא סיים את מרתון לונדון עם רסיס ברגל".

במעבר חד, שטראובר חושף מה עבר לפני כמה ימים:"עשיתי השתלת שיער אצל איילת גייר. השלמה מקדימה כדי שבעתיד לא יהיו מפרצים". זאת לא הפתעה גדולה אצל מי שכבר עשה בוטוקס בפנים בעבר.

לצד זה הוא מנהל לו"ז עמוס במיוחד עם אשתו טל טלמון, שחקנית ומשפיענית, בעיקר בהנחיית תוכניות בטלוויזיה וברדיו. "העבודה העיקרית שלי היא כמנהל הפעילות הסיטונאית ב'דלתא', אני כבר 12 שנה שם", הוא משתף, "ויש גם את הפרשנויות ברדיו. כל השאר זה אקסטרה".

איילת גייר ולירן שטראובר במהלך הטיפול,צילום: אור גפן

"זכיתי עם מכבי תל אביב בלא מעט תארים"

למרות שהוא מזוהה עם הצד הצהוב של העיר, שטראובר מזכיר שהקריירה שלו התחילה בהפועל ת"א: "גרתי בבת ים ומגרש האימונים של הפועל היה קרוב לבית שלי. בגיל 17.5 הייתי כבר בבוגרים (1992/93; ע"נ) עם משה סיני, אלי כהן, יוסי זאנה ואחרים". הוא נדד לא מעט ועבר בבני יהודה, מ.ס אשדוד והפועל ירושלים, עד שחתם במכבי ת"א ב־1999 ושם ביסס את מעמדו כשוער ראשון מצטיין ושיחק בה במשך שבע עונות.

"זכיתי עם מכבי בלא מעט תארים", הוא נזכר בחיוך, "היו לנו עונות מופלאות, וגם פחות. הייתי השוער בעונת הגלקטיקוס (2005/06; ע"נ) עם אבי נמני, אייל ברקוביץ', טל בנין ועוד רבים. עד מחצית המגרש היינו אחת הקבוצות הטובות ביותר, ברגע שעברנו את החצי זה היה סיוט. כל הכוכבים רצו את הכדור. היה שם בלגן. זכיתי אז בתואר 'שוער העונה', אבל הקבוצה סבלה מחוסר איזון משווע". גם כיום הוא קשור למכבי ת"א: "יש לי פודקאסט על הקבוצה, אני גם מקורב לכולם בתוך המערכת".

הוא אומר שהוא עוקב אחרי מכבי מקרוב: "אני גם משדר ומעניק פרשנות על מכבי. אני חושב שהעונה הם עשו בחירות פחות טובות עם המאמנים, עם שחקנים ששוחררו - לא הובאו תחליפים מספיק טובים".

לירן שטראובר בראיון מיוחד,צילום: אלן שיבר

שיחקת גם במשך תקופה בנבחרת ישראל. איך זה היה שם?
"לא תמיד קיבלתי את הקרדיט שהגיע לי בנבחרת. לא קיבלתי מספיק הזדמנויות לצערי. גם נפלתי על שנתונים עם שוערים מעולים כמו דודו אוואט וניר דוידוביץ'. בין שניהם גם היה קראש רציני, והיה לי שם תפקיד חשוב, לתווך ביניהם. הם לא דיברו זה עם זה, ואני כל הזמן העברתי מסרים מאחד לשני. זה היה אישיו מאוד גדול עד שהסתיים".

מי לדעתך השוער הכי גדול אי־פעם בישראל?
"אבי רן ז"ל. סמל ודמות לחיקוי. הוא היה מגיע רחוק מאוד בקריירה. אני חושב שאחריו זה אוואט, שעשה קריירה מפוארת בספרד, בנבחרת ובליגת העל".

לירן שטראובר בראיון מיוחד,צילום: אלן שיבר

"מאוד שלם בחיים שלי"

שטראובר מבקש בשלב הזה להסביר שהתדמית שנוצרה לו במגרש שונה מאופיו האמיתי: "במגרש באתי לתת שואו, ריגוש לעצמי, לקהל. בחיים האישיים אני הבן אדם הכי רגוע בעולם, קשה מאוד לעצבן אותי, להוציא אותי מדעתי".

אז מה בעצם קרה לך בתקרית המפורסמת בכדורגל חופים, שבעקבותיה פוטרת מיידית מערוץ הספורט?
"אני בכלל לא הייתי מעורב וגררו אותי לתוך זה. שילמתי את המחיר כי עמדתי שם על קו החול עם עוד כמה אנשים. אלו שעשו באמת את הבלגן היו פחות באור הזרקורים. זה מאוד כאב לי, כי אני לא חושב שעשיתי משהו חריג. גם תומר (תורג'מן, מנכ"ל ערוץ הספורט; ע"נ) הבין את זה בסופו של דבר ופתח לי את הדלת חזרה לערוץ הספורט".

לירן שטראובר בראיון מיוחד,צילום: אלן שיבר

האח הגדול, גולסטאר והריאליטי

מעצם היותו אדם צבעוני שטראובר נגע באבק הכוכבים גם מחוץ לכדורגל. הוא השתתף בתוכניות ריאליטי דוגמת "האח הגדול", "גולסטאר" וב"מטבח המנצח" עם אשתו, שיחק בסדרות נוער, משרד ברדיו אזורי ונראה כי הוא לא נח לרגע. תוסיפו לזה שלושה גירושים וארבעה ילדים: ניל (29), שהיה שוער וכיום שף ראשי במסעדה של אייל שני במיאמי, בן (26), מיכאל (19) ואולי הקטן (5), הבן המשותף עם טלמון.

"כיום אני מאוד שלם בחיים", אומר שטראובר. "כבר קיבלתי החלטה שאני נשאר לבד וטוב לי ככה, ואז גיליתי עם טל שאפשר להיות בזוגיות חזקה שיודעת להתמודד עם כל משבר. אנחנו כמעט שבע שנים ביחד. אנחנו יודעים לשים הכל על השולחן. יש לנו תוכנית משותפת ברשת 13 שבה מדברים על הכל.

"תשמע, ביחד אנחנו, טל ואני, גרושים כבר חמש פעמים. אבל מצאנו האחת את השני, את הפינה שלנו, טוב לנו מאוד ביחד. הילדים כולם בקשר טוב, יש להם אפילו קבוצת ווטסאפ שלהם עם טל. לפעמים אני בא הביתה, לרעננה, ומוצא אותם שם אחרי שהם קבעו עם טל ארוחת ערב. זה כיף ענק".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טל טלמון ולירן שטראובר,צילום: אספוסה צלמים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

ערן נבון

כתב במגזין "שישבת" ובמוסף "ישראל השבוע". מתמחה בסיפורי חברה, צבא, ספורט ובעיקר - בסיפורים אנושיים מרגשים ונוגעים. כותב ב"ישראל היום" משנת 2009. בעבר כיהן ב"ידיעות אחרונות" ככתב פלילים, ככתב באזור חיפה וחדרה במשך 15 שנים, וככתב במוסף "7 ימים" ובמוספים נוספים בעיתון. בעל תואר ראשון במדעי הרוח. מרצה באקדמיה מאז שנת 2010. מעביר את הקורס "כתיבה ועריכה בעיתונאות" באוניברסיטת בר אילן זה 13 שנה.

כדאילהכיר