אחד המעברים המסקרנים שהיו בשנים האחרונות בליגת העל היה הגעתו של הקשר יובל אשכנזי מבני יהודה למכבי חיפה. אשכנזי גדל בליגות הנמוכות והצליח בעבר להרשים את יוסי אבוקסיס, שהחתים אותו בזמנו בקבוצה משכונת התקווה ומשם עבר לכרמל. גם אחיו הצעיר של יובל, יונתן, קיווה ועוד מקווה לעשות את הדרך הדומה לרמות הגבוהות.
יונתן אשכנזי, בן 25, גדל בליגות הנמוכות ושיחק במספר מועדונים כמו בני לוד, הפועל בקעת הירדן והפועל מרמורק, כאשר בשנה וחצי האחרונות הוא משחק בשמשון תל אביב. במועדון התל אביבי זוכה אשכנזי להערכה גדולה, הן על המגרש והן מחוצה לו.
אחד ממאמניו לאחרונה היה חי אבייב שסיפר ל"היום": "מדובר בשחקן עם כוח רצון לא רגיל שמבין את המשחק. תמיד אחרי משחקים הוא מבקש את הווידאו כדי לראות ולנתח איך היה ומה הוא צריך לשפר ולעשות אחרת. הוא מתאמן חזק ומתאמץ, תמיד נשאר אחרי אימון לעבוד מול השער. ילד שבאמת כולם אוהבים ולדעתי יכול לשחק גם בליגה הלאומית".
עוד סיפר אבייב: "מדובר בשחקן שעם קצת מזל והחלטות טובות, היה מגיע לליגה גבוהה יותר. הוא לא פחות מוכשר מאחיו ועוד יכול להגיע לרמות הגבוהות ביותר". גם מאמנו מהעונה שעברה, אורי קרגולה, פרגן: "מדובר בשחקן מוכשר ואישיות שכל מאמן רוצה בחדר ההלבשה. הוא עובד קשה ואין לי ספק שהוא ראוי לליגה הלאומית. אני פחות אוהב להשוות אותו עם אחיו וחושב שהוא מספיק טוב להיות שם בזכות עצמו".
בסביבתו של אשכנזי מספרים כי הוא עוד לא ויתר על הליגות הבכירות ואף ינסה את מזלו כבר במועד ההעברות הקרוב בינואר. אם לא, אז הם מאמינים שזה יקרה בקיץ: "יונתן צריך מאמן אחד שיאמין בו וייתן לו את ההזדמנות. הוא יראה שהוא יקבל כפול ממנו" אמרו בסביבתו.
שמשון תל אביב מדורגת לאחר עשרה מחזורים במקום העשירי בטבלה. אשכנזי שותף בכל 10 משחקי ליגה, כאשר בשלושה מהם נכנס כמחליף ואף שיחק בשני משחקי גביע המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
