מכבי תל אביב תפתח השבוע את הופעותיה בליגה האירופית במשחק חוץ מול פאוק סלוניקי, שנחשב על הנייר לשווה כוחות. לא מעט אוהדים צפויים ללוות את הקבוצה מהאי השכן, אך יוון, ובפרט סלוניקי, מוגדרת כיעד בטחוני רגיש, והמלצת הגורמים הרשמיים היא לנהוג בזהירות.
על פי אתר משרד החוץ, בחודשים האחרונים נמשכת הסלמה בגילויי עוינות כלפי ישראלים ויהודים ברחבי העולם, ובכלל זה גם ביוון. העוינות באה לידי ביטוי בהטרדות מילוליות, איומים, הסתה, ונדליזם, ולעיתים גם בתקיפות פיזיות, ואף במקרי קיצון בפיגועי טרור. בשל כך, המשרד ממליץ למבקרים לגלות ערנות גבוהה לסביבה ולהקפיד על הנחיות המל"ל.
בחודש מאי האחרון פרסם משרד החוץ הבריטי אזהרת מסע לסלוניקי בעקבות פיצוץ שאירע בעיר. בתקרית נהרגה אישה בת 38, על פי הדיווחים לאחר שניסתה להניח מטען חבלה מחוץ לבנק, שהתפוצץ בטרם עת. הפיצוץ התרחש בשעה 5:00 לפנות בוקר וגרם לנזק לחלונות ראווה ולכלי רכב סמוכים.
התקשורת היוונית דיווחה כי האישה, שהייתה מוכרת למשטרה בחשד למעורבות בשוד ולקשרים עם קבוצות שמאל קיצוניות, מתה מפצעיה בבית החולים. הרשויות בוחנות שני כיווני חקירה: פעולה בעלת מניע פוליטי או ניסיון גניבה שהתמקד בכספומט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

