העיתונאי שעורר סערה מסביר: מה אמר מאמן נבחרת איטליה על ישראל?

העיתונאי פאולו טומאזלי, שמסקר את נבחרת איטליה עבור ה"קוריירה דה לה סרה", מסביר את ההתבטאות של המאמן ג'נארו גאטוזו נגד ישראל • "השאלה אכן הייתה שלי, הוא דיבר על כדורגל ולא על פוליטיקה"

ג'נארו גאטוזו. צילום: AFP

ג'נארו גאטוזו, מאמן נבחרת איטליה, דיבר השבוע  בתקשורת האיטלקית ותורגם בישראל כאומר: "זה חוסר מזל לשחק מול ישראל".

השאלה נשאלה על ידי העיתונאי האיטלקי פאולו טומאזלי, שמסקר את נבחרת איטליה ואינטר עבור ה"קוריירה דה לה סרה", ונמצא בדברצן כדי לסקר את המשחק מחר מול ישראל. בשיחה עם "ישראל היום", הוא הבהיר כי ראה את הכותרות והבין שלקחו את המשפט המעניין, אך לא את כולו.

"השאלה אכן הייתה שלי" הוא מספר, "גאטוזו דיבר רק מבחינת כדורגל, לא מהצד הפוליטי, כי הוא רצה לדבר על ספורט ולכן זה מצער אותו. אם אנחנו משחקים, כמו בשנה שעברה באודינה, מול חצי אצטדיון, זה לא טוב גם עבורנו כנבחרת ולכך התכוון גאטוזו. גם בהתאחדות האיטלקית אף אחד לא אמר מילה לא טובה נגד ישראל או משהו כזה".

ג'נארו גאטוזו, צילום: AFP

"איטליה חייבת לנצח"

על המשחק מחר הוסיף טומאזלי: "איטליה החליפה מאמן, יש הרבה שינויים. יש לנו שני חלוצים טובים כמו ראטגי וקין שישחקו יחד. איטליה חייבת לנצח, ישראל משתפרת משנה לשנה, עם הרבה שחקנים טובים, גם המערכת נראית טוב יותר לקראת מחר.

"אני באמת חושב שיהיה לנו קשה מחר. זה המאבק הכי חשוב של ג'נארו גאטוזו, הוא אף פעם לא זלזל בישראל, להפך, הוא מאדיר את הכדורגל הישראלי ואת נבחרת ישראל ומתייחס למלוא הרצינות".

נבחרת ישראל נחתה היום (ראשון) בעיר דברצן שבהונגריה, לקראת המשחק מחר מול נבחרת איטליה. עד כה נמכרו כ-3,000 כרטיסים למשחק, חלקם גם לקהל מקומי, שכן הנבחרת האיטלקית מעוררת עניין רב גם בהונגריה.

ג'נארו גאטוזו, צילום: AFP

"כולם מדברים על סולומון וגלוך"

במסיבת העיתונאים הכוכב סנדרו טונאלי נשאל איך זה עבורו כשחקן לשחק מחר מול 3,000 צופים, כאשר אם המשחק היה בישראל, היה אצטדיון מלא ב-30 אלף אוהדים ואמר: "אחרי הצעד הראשון על המגרש אנחנו יכולים לשחק בכל מצב. זה לא משנה אם אנחנו צריכים לשחק מול 80 אלף צופים או 8000. מכבדים את הנבחרת ישראלית ונעשה את המקסימום מבחינתנו".

ג'נארו גאטוזו: "כולם מדברים על מנור סולומון או אוסקר גלוך, אבל אני חושב שצריך לכבד את כל השחקנים הישראלים. אני חושב שישראל יכולה להקשות עלינו, הם לא חזקים מאוד מבחינה פיזית, אבל טקטית הם חזקים מאוד".

המאמן האיטלקי נשאל על הדברים שאמר אחרי המשחק מול אסטוניה, על כך שזהו חוסר מזל לשחק מול ישראל וניסה להסביר את דבריו: "התכוונתי שזה חוסר מזל לשחק מול קבוצה חזקה כמו ישראל. אמרתי שחבל מאוד על מה שקורה בעולם, אבל לא אמרתי שום דבר שלילי על ישראל".

טונאלי במדי הנבחרת הצעירה, צילום: אי.פי.אי
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

דיווח מהאימון של נבחרת ישראל לקראת המשחק מול איטליה // ליאב נחמני

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר