יוון נחשבת לאחד היעדים הפופולריים בקרב הישראלים, אך נדמה שגם במדינה הזו, יש מי שלא שמח לראות אותנו שם. בשבוע האחרון גל האנטישמיות ביוון הגיע לשיאים חדשים עם שתי תקריות חריגות. באירוע הראשון, שלשום, מפליגים ישראלים על ספינת מנו ספנות לא הורשו לרדת לאור הפגנה של מאות אנשים שהתקיימה בנמל באי סירוס. אתמול, נערים ישראלים הותקפו על ידי פרו פלשתיניים מחוץ למועדון ברודוס.
בעיצומו של השבוע המתוח, הפועל באר שבע תתארח הערב (חמישי, 21:00) אצל א.א.ק אתונה במסגרת סיבוב המוקדמות השני של הקונפרנס ליג. מחזיקת גביע המדינה נשרה למפגש זה אחרי הפסד בדו קרב פנדלים ללבסקי סופיה בליגה האירופית, ואם היא תפסיד לקבוצה מבירת יוון, שנחשבת לפייבוריטית, העונה האירופית שלה תסתיים כבר בחודש יולי.
מעבר לאתגר המקצועי, לבאר שבע והאוהדים שילוו אותה מצפה מפגש מול הקהל החם של א.א.ק, לו יש היסטוריה לא טובה עם הישראליות. באפריל 2023, חצי שנה לפני פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", אוהדי הפועל ירושלים נתקלו באלימות קשה מצד אוהדי א.א.ק במשחק חוץ באתונה במסגרת ליגת האלופות של פיב"א. חזיזים וזיקוקים נורו לעבר היציע בו ישבו האוהדים הישראלים, ולמרבה המזל האירוע נגמר בנזק מינימלי.
בשנה שעברה הפועל חולון התארחה אצל א.א.ק אתונה, אבל כלקח מהאירועים נגד ירושלים, המשחק נערך ללא קהל. כעת באר שבע תהיה הישראלית הראשונה שתתארח אצל א.א.ק מאז התקרית מול הפועל ירושלים, אלא שהפעם זה יהיה במגרש הכדורגל כשכמות האוהדים גדולה בהרבה.
לקראת הגעתה של באר שבע, בא.א.ק ניסו להוריד את הלהבות. אלא שמאחורי הניסיונות הללו עומד גם החשש של המועדון מסנקציה שתשפיע עליו במשחקים עתידיים באירופה. "דרישות האבטחה למשחק הן גבוהות, כמו גם הצורך להגן על א.א.ק. התנהגות אחראית מצד כולנו היא הכרחית".
בהודעת המועדון, שהתפרסמה יממה לפני המשחק, האוהדים קיבלו תזכורת כי כנגד א.א.ק. עומד עונש על תנאי של סגירת חלק נכבד מהיציעים למשחק אירופי אחד. הענישה על תנאי תפוג בנובמבר הקרוב, כך שמבחינת א.א.ק יספיק ערב אחד של איפוק נגד הקבוצה הישראלית, והסכנה המרחפת ככל הנראה תיעלם.
"אם אנחנו לא רוצים שהעונש יופעל וימנע מאיתנו להנות מתמיכת הקהל שלנו בחלקים נרחבים מהאצטדיון במשחקים הבאים באירופה, אנחנו חייבים לעמוד בהוראות של אופ"א".
הבקשה של המועדון מהאוהדים היא לא להימנע רק מאלימות פיזית, כפי שהייתה מול הירושלמים, אלא מכל מחווה פרו - פלשתינית כלשהי שתוכל לגרום להטלת הסנקציה. "אנחנו מחויבים להדגיש ולהזכיר שאופ"א כל מסר פוליטי על שלטים ודגלים. הענישה מחמירה, וכל מי שינהג כך עלול לגרום לעונש קשה נגד א.א.ק ולפגוע בקבוצה מקצועית. א.א.ק מכבדת את הרגישות של אוהדינו כלפי נושאים שמחוץ לכדורגל, אבל היא מחויבת להגן על הקבוצה והחובה של כולנו היא לעשות את אותו הדבר".
כך או כך, בחלק מהתקשורת היוונית ישנה סקפטיות לגבי כך האפשרות שלא נראה הערב מחאות פוליטיות מצד האוהדים המקומיים. ארגון אוהדים מקומי ביצע "תחקיר" על הפועל באר שבע ועל העיר: "פלשתיניים גורשו מהעיר ב-1948. בשנה שעברה אוהדי הקבוצה תקפו את אוהדי בני סכנין". כמו כן הם אמרו כי "מקווים שה'דגלים הנכונים' יונפו" - כך שאנחנו בהחלט עומדים בפתחו של ערב מאוד טעון באתונה.

