"פאפוס היא כמו הסיפור של עירוני קריית שמונה, רק שאנחנו כאן כדי להישאר"

חאריס תאוחרוס, המנכ"ל והאיש החזק בשורות יריבת מכבי תל אביב (מחר ב-20:00), מכיר היטב את הכדורגל הישראלי ומתייחס לסאגת הזרים: "זה לא צריך להפריע לשחקן המקומי לפרוח, צריך גם לדעת לאן הוא מתאים ולא להסכים לכל הצעה מאירופה" • וגם: הדמיון בין המדינות בספורט ומי הפייבוריטית במוקדמות ליגת האלופות?

שחקני פאפוס וחאריס תאוחרוס. צילום: Getty Images ו-Pafos fc

בכדורגל הישראלי יודעים שאם אתה בעניין של הגליה מרצון לליגה הקפריסאית כמאמן, שחקן או אפילו אפסנאי, יש אדם מרכזי שצריך לדבר איתו ושמו חאריס תאוחרוס. הקפריסאי-אוסטרלי היה מעורב ב-95 אחוז מהעסקאות שכללו העברה של ישראלים לאי השכן, וכיום הוא משמש כמנכ"ל ואיש החזק של הכח העולה בכדורגל הקפריסאי, פאפוס, יריבת מכבי תל אביב במוקדמות ליגת האלופות. 

בשיחה איתו הוא קודם כל שואל בעברית "מה נשמע, מה קורה איתך? מה עם גוטמן, מה עם אצילי". מעודכן למדי במה שמתרחש וטוען שעם כל הכבוד למלחמה והבעיות שהביאה עימה, הסיבות שאין הרבה כדורגלנים ישראלים בחו"ל קשורה בעיקר בעובדה, שכרגע אין מספיק כאלה ברמה המתאימה.

תספר לנו קצת על הפרויקט שלכם בפאפוס, מועדון בן 11 שנה וכבר זכיתם באליפות בשנה שעברה.
"אנחנו כמו  הסיפור של עירוני קריית שמונה בכדורגל בישראל, רק שאנחנו לא רוצים לנצוץ לרגע ולהיעלם אלא אנחנו כאן כדי להישאר. לא רק בכדורגל הקפריסאי אלא גם ברמה הבינלאומית. שנה שעברה שיחקנו פעם ראשונה באירופה, והעפלנו ל-16 האחרונות בקונפרנס ליג, השנה זו תהיה הפעם השנייה שלנו באירופה.

שחקני עירוני קריית שמונה חוגגים את האליפות ההיסטורית, צילום: אלן שיבר

"בתחילת הדרך לקבוצה היו 500 אוהדים במשחק, ועכשיו לקראת המשחק מול מכבי שייערך בלימסול יגיעו  קרוב ל-6000. זה שיפור אדיר ומהיר אבל ברור שיש לנו עוד עבודה בנושא הזה. אנחנו משפצים את האצטדיון שלנו מה שיגרום לכך שיהיה לנו יותר קהל במשחקים, את מכבי עוד לא נארח בבית".

אתה בוודאי מודע למאבק בישראל על השחקנים הזרים והגדלת מספרם, לפאפוס יש בסגל הרחב 17 שחקנים זרים עוד לפני פתיחת העונה, מה עמדתך בנושא?
"קודם כל אני מאחל בהצלחה למושיקו מישאלוף במאבק שלו, הוא באמת בחור טוב, אבל אני חושב שיהיה לו קשה להצליח ולשנות את המצב. בסוף מי שטוב משחק, בסוף אפשר לחשוב על הגבלות מתאימות כמו בקפריסין לגבי מי יכול לשחק, מתי יכול לשחק ובאיזה סכומים מדובר.

"לא בליגה הישראלית ולא בליגה הקפריסאית אפשר להביא זרים בסכומים מטורפים, וזה לא צריך להפריע לכדורגלן המקומי לפרוח. עומר אצילי יצא לקפריסין ולא הצליח פה, למרות שהוא שחקן מצוין. למה? כי קודם כל זה לדעת לאן השחקן הישראלי מתאים ולא להסכים ישר לכל הצעה שמגיעה מאירופה כי אז רוב הישראלים נכשלים גם בליגה הקפריסאית או במקומות אחרים".

עומר אצילי. נכשל בקפריסין, צילום: אלן שיבר

הכדורגל שלנו די דומה ברמה, גם האוהדים משוגעים באותה רמה על המשחק, איזה הבדלים אתה בכל זאת רואה?
"אני חושב שהכדורגלן הישראלי גם יותר פיזי וגם יותר טכני מהכדורגלן הקפריסאי ובזה יש לו יתרון קטן על הכדורגל המקומי בקפריסין. לגבי האוהדים, אתה צריך לזכור שאצלכם למשל אוהבים כדורסל מאוד ואצלנו זה בעיקר כדורגל וכולם מתעסקים רק בזה, מה שמגדיל את העניין ואת התקציבים. גם המצב שלכם כרגע מקשה כמובן גם על הכדורגל ואני מקווה שזה ישתנה במהירות".

לקראת צמד המשחקים מול מכבי ת"א, מי לדעתך הפייבוריטית?
"מכבי עובדת נכון ויש לה בעלים שמשקיע את הכסף שלו בחוכמה. לכן אם היית אומר לי שהגומלין ייערך בישראל, הייתי אומר שהיתרון הקל הוא למכבי ת"א נוכח ההשפעה האדירה של הקהל הביתי.

"ברגע שהמשחק השני לא מקנה למכבי ת"א שום יתרון ביתיות, אני חושב ששתי הקבוצות מגיעות עם סיכויים שווים עם יתרון לנו, כי אנחנו נשחק מול הקהל הביתי. ועם זאת, זה כדורגל כמו שאתה יודע והכל יכול לקרות, מה עוד שיש לי הרבה חברים יקרים בישראל שאני מאוד אוהב. אז איך אומרים? שהקבוצה הטובה יותר תנצח".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
שחקני מכבי תל אביב חוגגים, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר