יציעים מכוערים: עונת שיא של גזענות במגרשי הכדורגל בארץ

190 קריאות גזעניות שברו את השיא המרגיז של עונת 2015/2016 (79) • אוהדי בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב בצמרת הקריאות המגעילות • מכבי חיפה עמדה הכי הרבה פעמים לדין בגלל אוהדיה, ששרו הכי הרבה פעמים שירים עם אזכור לשואה

אוהדי בית"ר ירושלים. מחזיקי גביע הגזענות. צילום: דני מרון

עונת המשחקים 2022/2023 הסתיימה בשבוע שעבר, עם זכיות של מכבי חיפה באליפות המדינה ושל בית"ר ירושלים בגביע המדינה. לצערנו, שתי הקבוצות מככבות גם בצמרת הארועים המכוערים במגרשי הכדורגל.

דו"ח בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים, שפורסם היום (ראשון), מלמד שזו היתה עונה רעה לכדורגל הישראלי בכל מה שלא קשור נטו למשחק, ב"כיכובם" של האוהדים, שחצו את הגבול יותר מדי פעמים.

הנושא הבוער ביותר הוא הגזענות, והעונה נשבר שיא עם 190 קריאות מכוערות מהסוג הזה, ניפוץ של השיא הקודם מעונת 2015/2016, אז נשמעו בסך הכל 79 קריאות כאלה. 28 מכלל הקריאות היו נהמות אל עבר שחקנים.

אוהדי מכבי חיפה. חוסר כבוד לניצולי שואה, צילום: אלן שיבר

 

בראש הטבלה עומדים אוהדי בית"ר ירושלים עם 78 קריאות מכוערות, ומיד אחריהם אוהדי מכבי תל אביב עם 65. שאר הקריאות מתחלקות בין 12 הקבוצות האחרות של ליגת העל, אבל רק 8 פעמים עמדה קבוצה לדין על כך.

94 מקרים של התנהגות אלימה של הקהל, כולל זריקת חפצים, הגיעו לבית הדין, כשבראש העומדות לדין ניצבת מכבי חיפה עם 18 מקרים. מיד אחריה ניצבות יחד בית"ר והפועל באר שבע עם 15 מקרים ואז מכבי תל אביב עם 13.

שיא של 97 אירועי פירוטכניקה היו חלק בלתי נפרד מהעונה הזו, אבל מטריד הרבה יותר היה האזכור הרב של השואה בשירי אוהדים - 107 בסך הכל. "האלופים" בתחום הרגיש כל כך היו אוהדי מכבי חיפה עם לא פחות מ-74 אזכורי שואה. במקום השני אוהדי הפועל תל אביב עם 32 אזכורים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר