"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תנועת החלוץ

אנתוני וארן גבר על פציעות ועל רשימת חלוצים בכירים ממנו ופתח היטב את שנת 2019 בבית"ר י-ם • בבירה צירפו את הרומני מיחאי וודוץ, שעלול לגרום שוב לפיחות במעמדו של הישראלי • וגם: מה גרם לבני יהודה, שתארח את בית"ר במוצ"ש, לפתוח את הארנק עבור יאקוב סילבסטר?

,עודכן
אנתוני וארן במדי בית"ר ירושלים, צילום: דני מרון

1.אם בית"ר ירושלים לא תנצח בשבת את בני יהודה, היא כנראה יכולה לשכוח מהחלומות על מקום בפלייאוף העליון. כדי להשיג ניצחון, ואם אפשר על הדרך לנקום על החמישייה המשפילה בסיבוב הקודם, שחקני ההתקפה של ניר קלינגר, במיוחד אנתוני וארן, יצטרכו להיות בשיאם מול קבוצת ההגנה השנייה הכי טובה בליגה.

פריחתו המחודשת של וארן, שעד ה־31 לדצמבר לא הצליח להבקיע בליגה, היא סיפור בפני עצמו. רשימת הפציעות שעבר החלוץ העונה מורכבת בין היתר מפציעה בקרסול, בשריר התאומים, בשריר הירך האחורי, במפשעה ואפילו שבר בזרת היה שם. אמנם לא מדובר בפציעות קשות, אבל כמעט כל פציעה כזאת השביתה את וארן לפחות לשבועיים. הוא הרגיש שהגוף בוגד בו. בגלל אותה תקופה, קלינגר שולח בכל יום של משחק הודעה לחלוץ על מנת לבדוק האם הוא מרגיש טוב. "זו נהייתה בדיחה פרטית שלנו", הודה המאמן.

אם כל הפציעות לא הספיקו, בחודש אוקטובר החתימה בית"ר את חלוץ צסק"א מוסקבה, ארון אולנארה, שכבר נחתך מהקבוצה. המשמעות המיידית הייתה שווארן - תגלית העונה הקודמת - יהפוך לחלוץ השלישי בקבוצה. "לא סופרים אותי, לא יכול להיות שמוחקים את כל מה שעשיתי עונה שעברה", אמר בזמנו לאנשי בית"ר.

אולנארה. לא ספרו אז את וארן // צילום: דני מרון
אולנארה. לא ספרו אז את וארן // צילום: דני מרון

כשקלינגר הגיע הרגיש החלוץ שבאופן סופי מראים לו את הדרך החוצה, לאחר שנותר מחוץ לסגל בשני משחקים רצופים. "אתה חייב ללכת בינואר, גומרים לך את הביטחון", המליץ לוארן אחד משחקני הקבוצה.

למרות הפיחות במעמדו, היו קבוצות שחשקו בווארן, אחת מהן היתה הפועל ת"א. בהנהלה שקלו לוותר עליו, אלא שאז צצו בעיות המשמעת עם אולנארה, שהובילו לשחרורו. גם היכולת החלשה של יאקוב סילבסטר גרמה לירושלמים לסיבוב פארסה בנוגע לחלוץ.

מחודש דצמבר החלוץ קיבל יותר ויותר דקות משחק. בהפסד בגביע מול מכבי ת"א הוא הוריד את המשקולות מהרגליים כשהבקיע לראשונה מזה 7 חודשים, אחר כך מצא את הרשת מול הפועל חיפה וחזר להיות שחקן הרכב. על פניו, ההגעה של החלוץ הרומני החדש, מיחאי וודוץ, עלולה שוב להחזיר את השחקן לספסל, אבל אם עד היום וארן לא הרים ידיים, תהיו בטוחים שהוא לא יעשה זאת עכשיו.

2.בניגוד לווארן, מי שלא ישחק מחר הוא יאקוב סילבסטר, שחתם השבוע בבני יהודה, אחרי עונה קשה בבירה. רבות דובר על ההסכם לפיו החלוץ לא ישחק נגד האקסית, אבל ההחתמה של הסלובקי אצל הכתומים מעניינת אפילו יותר מהסעיף שנכלל בו.

 ניר קלינגר. כל יום שולח הודעה לוארן לבדוק איך הוא מרגיש // צילום: דני מרון
ניר קלינגר. כל יום שולח הודעה לוארן לבדוק איך הוא מרגיש // צילום: דני מרון

המדיניות הכלכלית השמרנית של בני יהודה וברק אברמוב ידועה. שחקן כמו איסמעילה סורו, מהזרים הבולטים השנה בקבוצה, מרוויח כ־4,500 יורו בחודש, ובאופן כללי הכתומים לא מפזרים צ'קים במהירות.

עם סילבסטר הסיפור שונה. בני יהודה תשלם לו עד לתום העונה 76 אלף יורו, כ־320 אלף שקלים. מדובר בשכר שכמעט ולא קיים בבני יהודה.

מה קרה הפעם? הכתומים ראו שהם לא יכולים לחכות יותר עם מציאת מחליף לירדן שועה, זרים איכותיים לא היו על הפרק, סילבסטר היה על המדף והחזיק בעוד הצעות, מה שחייב את הכתומים לפעול מהר ולהתגמש בהתאם.

"אנחנו מאוד מאמינים בו כשחקן", הסביר גורם בקבוצה, "לאף אחד לא הלך השנה בבית"ר, לא רק לו, ואנחנו מקווים שהוא יחזור לעצמו אצלנו. חבל שהוא לא ישחק נגדם".

בני יהודה החתימה אתמול עד לתום העונה את קשרה הצעיר של מכבי חיפה, עמית זנטי, שהגיע בהשאלה. לקראת המשחק מחר, הקשר יובל אשכנזי הפצוע ייעדר, אך הבלם קרלוס קוויאר, שמחלים מפציעה, עשוי לחזור.

סילבסטר. זכה לחוזה עתק במונחים של בני יהודה // צילום: דני מרון
סילבסטר. זכה לחוזה עתק במונחים של בני יהודה // צילום: דני מרון
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר