מודל פולונארה: כך יהפוך רומן סורקין לפאוור-פורוורד מוביל ביורוליג

הישראלי מגיע לעמדה העמוסה ביותר במכבי ת"א, ומצפה לו מאבק קשה על דקות משחק • כדאי לצהובים להסתכל על השדרוג שעשה אקילה פולונארה - וליישם על הפאוור-פורוורד החדש שלהם • וגם: התופעות החדשות בהגעת שחקנים ישראלים למכבי

סורקין. הפוטנציאל קיים, צילום: מאור אלקסלסי

1. העמדה העמוסה ביותר בסגל של מכבי ת"א לעונת 2021/22 היא העמדה מספר 4. דריק וויליאמס, אנג׳לו קלויארו, ג׳ייק כהן, עוז בלייזר והחל מהיום גם רומן סורקין.

לא ברור למה מכבי החליטה להעמיס דווקא על העמדה הזו כל כך הרבה שחקנים. נכון שהעניין גמיש ויש שחקנים שיכולים לשחק בשתי עמדות, אבל הולך להתנהל שם קרב גדול על הדקות. מטבע הדברים למי שרק הגיע, נמצא בגיל צעיר יחסית ועדיין לא חווה יורוליג - יש עמדת פתיחה נחותה.

2. עם זאת, טוב תעשה מכבי אם תיתן דחיפה גדולה לסורקין. זה נראה שמרחב ההתקדמות שלו עוד גדול והוא יכול להפוך לפאוור-פורוורד טוב ביורוליג - מהשחקנים הארוכים (2.08 מ') בעמדה הזו שקולעים שלשות. ראו למשל את דרך השדרוג של האיטלקי אקילה פולונארה. עד לפני שנתיים הוא לא שיחק ביורוליג, היום הוא אחד ממספרי ה-4 המובילים במפעל והקיץ השתדרג לפנרבחצ'ה.

פולונארה קיבל גב מדושקו איבאנוביץ׳ בבאסקוניה, ובמקביל, מעבר לניידות ולשלשות, התחזק מאוד פיזית. אם סורקין שעדיין לא מלוטש מספיק, רחוק מלהיות פיזי מספיק ועדיין לא יציב מספיק יתקדם בכיוונים האלה המשימה אפשרית. זו צריכה להיות משימה משותפת לו ולצוות המקצועי והחלטת מערכת במכבי ת״א. הפוטנציאל רשום כאן בגדול.

פולונארה במדי נבחרת איטליה. התקדמות אדירה, AFP

סורקין יכל להיות במכבי ת״א כבר בעונה שעברה, אך החליט לחכות עונה נוספת. למרות ששיחק בקבוצה שירדה ליגה (מכבי חיפה) עוד שנת התפתחות היא דבר טוב. הוא עשה טוב כמו שיפתח זיו עשה כשנשאר לעוד שנה בגלבוע. לא כולם דני אבדיה. יש מי שמגיע לבשלות מקצועית רק באזור גיל 25.

3. בואו של סורקין לצהוב מבטא גם שתי תופעות חדשות לגבי הגעה של שחקנים ישראלים למכבי. הראשונה היא ששחקנים לא עוזבים הכל מיד וחותמים שם כפי שהיה בעבר, ולראייה ״שנת ההמתנה״ של הפורוורד.

השנייה היא השכר של הישראלים הבכירים שמגיעים למועדון הבכיר בישראל. יעקב מאיר פירסם הבוקר ב"ישראל היום" את טבלת השכר של שחקני מכבי לעונה הבאה. סורקין ירוויח כ-150 אלף דולר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לפני שלוש שנים ומעלה, ישראלי בכיר שהיה חותם בצהוב היה מתוגמל ביד רחבה הרבה יותר. מכבי הייתה מכפילה ולעיתים משלשת את שכרו. עברו הימים האלה. שכרם של סורקין, זיו ובלייזר לא כזה רחוק מהשכר שיכלו להרוויח במועדונים אחרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר