התמשכות המלחמה מול איראן בשבועות האחרונים הכניסה למעגל האש והאזעקות גם את העיר הדרומית ביותר בישראל – אילת, אליה הגיעו רבים מרחבי ישראל כדי לנסות ולהתחמק מהטילים האיראניים. עבור אוסטין טילמן, רכז עירוני אילת מהליגה הלאומית שערב פרוץ המלחמה דורגה במקום הראשון בטבלה והחלה כבר לפנטז על חזרה לליגה הבכירה, המציאות הביטחונית לא חדשה.
הגארד האמריקני משחק בקבוצה לסירוגין מאז 2023 וחווה את המלחמה הראשונה עם איראן בחודש יוני האחרון. גם הפעם, למרות עצירת הליגה לחודש, בחר להישאר בעיר שהפכה לו לבית. מדירתו שבאילת מתעד טילמן את החיים בארץ הקודש ומראה לעולם את הפנים האמיתיות של ישראל.
על אף לא מעט תגובות שליליות ברשתות החברתיות ממשתמשים ברחבי העולם, טילמן מתעד את החיים בעיר הדרומית בצל שגרת המלחמה ואת החיים שלו כשחקן כדורסל מקצועני בסיטואציה הנוכחית ומצהיר – "אני מרגיש בטוח ומאמין בצבא, ישראל היא המדינה היפה ביותר ששיחקתי בה".
"לא חשבתי לעזוב לרגע"
"אני מרגיש טוב מאוד ולא מתלונן על כלום, אני שמח שהליגה הלאומית חוזרת לפעילות ומצפה מאוד לשוב ולשחק כדורסל שוב" אומר טילמן, שרשם 9 נקודות במשחק החזרה של הכדורסל הישראלי בניצחון 71:107 על מכבי מעלה אדומים, בראיון ל"היום", "למרות המלחמה, לא היה לי קשה מדי באילת.
"אפשר לחשוב מבחוץ שאולי בגלל המלחמה יהיה פה בלאגן ומסוכן, אבל האמת שעבורי הכל בסדר גמור ואני מרגיש בטוח ומוגן למרות שיש כאן אזעקות לפעמים. המלחמה לא שיבשה את החיים שלנו פה, אילת היא אחת הערים הבטוחות בישראל ולמרות הכל אני מצליח ליהנות מהזמן שלי".
איך זה מרגיש לחזור לשחק בסיטואציה הנוכחית?
"אני שמח לחזור לשחק, אנחנו מתאמנים כבר חודש בשביל להיות מוכנים לרגע הזה כך שעבורנו זה משמח לחזור ולשחק שוב נגד יריבות אמיתיות. באילת כל השחקנים שלנו נשארו בקבוצה והצלחנו לשמור על מסגרת, אבל זה לא פשוט לעשות עצירה של חודש באמצע העונה וזה לא פשוט לשחק כדורסל בזמן מלחמה. אני סומך על הצבא ומרגיש בטוח כאן, אם הם מאפשרים לחזור לשחק זה בסדר מבחינתי. אני רוצה להעפיל עם אילת לליגת העל בחזרה".
למה החלטת להישאר באילת ובישראל למרות המצב הביטחוני?
"אני מרגיש פה בבית, יש לי ממ"ד בדירה ואני סומך על הצבא ומרגיש בטוח בישראל. היו עליי הרבה לחצים מצד משפחה וחברים לעזוב. אנשים לא הבינו למה החלטתי להישאר והתקשרו לבדוק כל יום מה שלומי, אבל אני בכלל לא חושש. אני משחק באילת כבר שלוש שנים, חוויתי כבר שתי מלחמות מול איראן ואני מרגיש מוגן. ידעתי מה יכול לקרות, אבל הרגשתי בטוח שהקבוצה וכל חבריי ידאגו לי. לא חשבתי לעזוב אפילו לרגע".
הצד היפה של ישראל
על המגרש רושם טילמן בן ה-30 עונה נפלאה ומנפק ממוצעים של 12.8 נקודות, 5 ריבאונדים ו-8.3 אסיסטים למשחק עבור מוליכת הטבלה, אולם הזירה האמיתית בחודש האחרון עבורו נמצאת בכלל מחוץ למגרש - ברשתות החברתיות, שם הוא מבצע פעולות הסברה למען ישראל.
"הרגשתי בתחילת המלחמה שיש הרבה מידע שקרי ברשתות החברתיות נגד ישראל ועל המצב כאן" מספר הרכז, "כמי שנמצא פה ומרגיש על גופו את המציאות, הרגשתי חוסר צדק ורציתי להראות לאנשים מה באמת קורה בישראל. אני תמיד אומר לאנשים שהם חייבים לבוא לישראל ולראות בעצמם. רציתי להראות לעולם את הצד היפה של ישראל ולא את הצדדים שהם שומעים עליהם בחדשות.
"הדבר הכי מצחיק מבחינתי זה שהסרטון הראשון שעשיתי על ישראל היה בכלל על החטיף "במבה". לאט לאט התחלתי להראות לעולם איך נראים החיים שלי בישראל וזה צבר תאוצה וגדל ברשתות למימדים יוצאי דופן, קיבלתי המון אהבה מאנשים בישראל.
"לצערי, לישראל יש מוניטין שלילי בעולם וזה לדעתי לא מוצדק. שיחקתי בהרבה מקומות באירופה ואני מרגיש שאין עוד מקום כמו ישראל. רציתי להראות לאנשים בעולם ולכל מי שאומר דברים רעים על ישראל את האמת ואת המציאות של אמריקני כאן בזמן המלחמה. אני מקבל הרבה הודעות משחקנים ששואלים אותי על ישראל ורוצים להגיע כי הם ראו את הסרטונים שלי".
אתה מקבל גם תגובות שליליות ברשתות החברתיות?
"כמובן, כל הזמן. אני מקבל הרבה הודעות שנאה בגלל התמיכה שלי בישראל. בעונה שעברה קיבלתי הודעות נאצה מארגון פרו פלסטיני, אבל אני לא מודאג מזה. אני מסתכל על הצד החיובי ועל ההודעות החיוביות. אני מנסה ללמוד עברית, אני אוהב את ישראל ומרגיש שייך. אם זה תלוי בי, ארצה לסיים את הקריירה שלי בישראל ולשחק בה עוד שנים רבות".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
