לאחר המטח מאיראן לעבר אילת בשעות הצהריים (שבת), רסיסים נפלו במספר מוקדים בעיר. תושבים שנכחו בזירות הפגיעה משחזרים את הרגעים.
הבית שנפגע מרסיס באילת // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
בן אביטל, תושב העיר, סיפר כי היה מחוץ לבית עם הכלבים כאשר נשמעה האזעקה: "הייתי בטיול עם הכלבים והתחלנו ללכת לכיוון הממ"ד. כשהגענו לאזור - זה פשוט נפל עלינו ישירות. את אחד הכלבים הוצאתי מבין ההריסות, ועכשיו מצאו גם את השני מבין ההריסות כשהוא במצב אנוש".
גם נהוראי בן שמחון, שביתו נפגע מחלקי מיירט, תיאר את רגעי הפגיעה. לדבריו, בני המשפחה שהו בממ"ד בזמן האזעקה, וכשיצאו ממנו גילו את ממדי הנזק. "כשיצאנו מהממ"ד ראינו שוטרים וחבלנים בתוך הבית והבנו שכל הבית נפגע", סיפר. אחותו, שנבהלה מהמראות, התעלפה ופונתה לבית החולים לקבלת טיפול רפואי.
נהוראי בן שמחון שביתו נפגע באילת - "הבית התפרק לגמרי - נראה כמו זירת רצח" // רונית זילברשיין
"היינו בבית, בדיוק סיימנו לאכול. הייתה התרעה ונכנסנו מיד לממ"ד. אחר כך שמענו בום חזק והכל התחיל לרעוד - היינו בטוחים שזה מיירט או משהו כזה. אחרי שקיבלנו הודעה מפיקוד העורף שהאירוע הסתיים, פתחנו את הדלת. והבית התפרק לגמרי. זה נראה כמו זירת רצח. תשמרו על עצמכם ותיכנסו לממ"ד", סיפר נהוראי.
ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, הגיע לזירת הנפילה ואמר: "אני נמצא כעת באחת הזירות שנפגעו. האירוע בשליטה, וכל הפצועים הועברו לקבלת טיפול רפואי. במלחמה הזו לכל אחת ואחד מאיתנו יש תפקיד - התפקיד שלנו כאזרחים הוא למלא אחר הנחיות פיקוד העורף, הן מצילות חיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו