"לא מגדיר את עצמי 'המנהיג' של הפועל תל אביב"

וסיליה מיציץ' מסרב להיכנס להגדרות ("רק המאמן יכול להגיד"), נשאר עם רגליים על הקרקע ("מוקדם לדבר על זכייה ביורוליג") ורוצה לשחק בליגת העל ("מחכה לזה") • וגם: ה"לוק" החדש שעשה כדי לחזור לעצמו והאם ההופעה מול דובאי הייתה הטובה ביותר שלו במדים האדומים?

וסיליה מיציץ' מול דובאי. צילום: עודד קרני

עונה לא פשוטה עברה עד כה על וסיליה מיציץ'. הכוכב הסרבי, שחזר לכדורסל האירופי בקיץ אחרי שנתיים ב-NBA, חתם בהפועל תל אביב על אחד החוזים הגבוהים בהיסטוריה של היורוליג והביא איתו הר של צפיות. עם זאת, ה-MVP לשעבר התקשה לשוב לכושר וליכולת הנפלאה שהציג בעבר ובלא מעט משחקים אף סופסל לחלוטין ברבע הרביעי.

מול דובאי אתמול (שלישי) שב מיציץ' לפרקט לאחר היעדרות של שלושה שבועות בשל פציעה והציג יכולת נפלאה שהזכירה נשכחות עם 19 נקודות (משחק הקליעה הטוב ביותר שלו מאז חודש אוקטובר). לצד היכולת המשופרת סיפרו במועדון כי השחקן אף השיל בשבועות האחרונים מספר קילוגרמים ואף שינה את מראה שיערו בניסיון לצאת לדרך חדשה.

בשיחה עם "היום" לאחר הניצחון הביתי 60:85, שיתף מיציץ' מתחושותיו וסיכם את הסיבוב הראשון במפעל. "אני מרגיש טוב ושמח לחזור, יותר מהכל אני מרגיש שוב בריא. אני מקצוען ויש לי עבודה לעשות, אני מנסה בכל משחק לעשות את הטוב ביותר והפעם הדברים הסתדרו לי", פתח.

וסיליה מיציץ'. לוק חדש, צילום: עודד קרני

חוזר לעצמו

זה היה המשחק הכי טוב שלך במדי הפועל ת"א?

"אני לא יודע אם זה היה המשחק הכי טוב שלי העונה, אבל הרגשתי ששיחקנו טוב ועשינו משחק טוב כקבוצה. אני לא יודע מה היה שונה ביכולת שלי או במשחק שלי ביחס למשחקים אחרים, אני עולה לכל משחק בתחושה שזה המשחק האחרון שלי בקריירה ומנסה להיות הכי טוב שאני יכול.

"זו הגישה שלי בשנים האחרונות. לפעמים יש לי משחקים יותר טובים ולפעמים יש לי משחקים פחות טובים, אבל אני לא נותן לזה להשפיע עליי. אני לא לא מסתמך על משחק טוב או רע ולא נותן לזה לפגוע לי בביטחון, אני מנסה להיות השחקן הכי טוב שיש. אני לא חושב על המשחק שלי באופן אישי יותר מדי".

סיבוב שלם ביורוליג הסתיים, איך אתה מסכם את החצי הראשון שלך העונה - אישית וקבוצתית?

"עד כה החצי הראשון של העונה של הקבוצה ושלי היה לא רע, אבל הדברים יכולים להיראות יותר טוב. באופן אישי יש לי דברים שאני צריך ויכול להשתפר בהם, אבל אני מרגיש שכקבוצה אנחנו הולכים בכיוון הנכון ומתגברים על קשיים ואתגרים".

וסיליה מיציץ' ואנטוניו בלייקני. "יש לאן להשתפר", צילום: עודד קרני

"מוקדם לדבר על זכייה ביורוליג"

זכית כבר ביורוליג. להפועל ת"א יש את הכלים לעשות זאת?

"עדיין מוקדם מאוד לדעת ולהגיד כי רק התחלנו את הסיבוב השני של המפעל, אני עדיין לא יכול להגיד".

אתה מרגיש המנהיג של הקבוצה?

"אני לא יודע להגיד, זה משהו שרק המאמן יכול להגיד. אני מנסה לעשות את הכי טוב בשביל הקבוצה, אבל אני לא מגדיר את עצמי ככה, רק המאמן יכול".

אתה רוצה להירשם ולשחק גם בליגת העל?

"כן, כמובן. אני רוצה ומחכה כבר לשחק בליגה הישראלית. סבלתי מכמה פציעות ולכן בכוונה לא נרשמתי, אבל עכשיו אני ארשם ואשחק גם בליגה המקומית".

וסיליה מיציץ' מול ג'סטין אנדרסון. "מחכה לשחק בליגת העל", צילום: עודד קרני
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר