מכבי תל אביב תתארח הערב (18:00) לראשונה בהיסטוריה אצל דובאי, המצטרפת החדשה ליורוליג. המשחק ייערך תחת דלתיים סגורות, כפי שהחליטה הקבוצה המארחת, ונדמה שהמהלך הזה מעורר לא מעט ביקורת באירופה - גם במדינות ידידותיות לישראל כמו סרביה.
כזכור, בלגרד הייתה המארחת של מכבי ת"א בשנתיים מאז 7 באוקטובר, כאשר גם קבוצות כמו הפועל ירושלים ומכבי ת"א בכדורגל מצאו בסרביה בית חם במהלך המלחמה.
ב"מונדו" הסרבי זעמו: "השטויות הגמורות של היורוליג: דובאי צריכה לרוקן את היציעים כי מועדון מישראל מגיע", נכתב שם. ההחלטה המוזרה של היורוליג "להעניש" את מארחת המשחק בדובאי בכך שלא תוכל לשחק מול האוהדים שלה. שוב".
הכתב מילוטין וויצ'יץ' הסביר את הפרדוקס: "ההחלטה מגיעה ימים ספורים לאחר שמכבי אירחה במגרשה הביתי בתל אביב בפעם הראשונה מזה שנתיים מאז תחילת הסכסוך במזרח התיכון, מה שמעלה את השאלה עד כמה הדבר הוגן כלפי דובאי והאם זה פוגע בשלמות התחרות".
עודד קטש: "מחכים שמשחקים ללא קהל יעלמו"
גם ב"sportissimo" זעמו: "הסיבה להחלטה לא פורסמה רשמית, אך ההנחה היא שמדובר בצעד מנע עקב בעיות אפשרויות ביציעים. עולה השאלה האם זו החלטה הוגנת כלפי דובאי שעורכת עונת בכורה ביורוליג. דובאי כבר נאלצה לארח את הפועל ת"א מחוץ למדינה בבוסניה".
גם העיתונאי סטפן קיאנוביץ' תקף את ההחלטה ואת היורוליג: "הישראלים פשוט מעצבים את היורוליג. זוהי דוגמה נוספת למשחקי יורוליג בהם משתתפים מועדונים ישראליים, אשר משוחקים יותר ויותר ללא קהל או עם אמצעי אבטחה מיוחדים, דבר שמעלה בעונות האחרונות שאלות לגבי התחרות. אווירת הבית, אחד הגורמים המרכזיים בתחרויות האירופיות הגבוהות ביותר, צומצמה משמעותית או בוטלה לחלוטין בנסיבות כאלה".
גם מאמן מכבי ת"א עודד קטש, הביע בהמראה למשחק את הכאב על כך שייערך ללא אוהדים. "אני לא יודע אם אנחנו חווים את זה, אבל זה מרגיש היסטורי. עבורנו זה עוד משחק יורוליג ללא קהל, סיטואציה שאליה אנחנו רגילים - אבל זהו, חזרנו לארץ ואנחנו מחכים שאירועים כאלה של משחקים ללא יקהל ייעלמו".
מול הפועל ת"א - המשחק הוזז מסיבות פוליטיות
כפי שפורסם ב"ישראל היום", הסיבה להזזת המשחק מול הפועל מהאולם הביתי הקבוע של דובאי הייתה פוליטית ונגרמה כתוצאה מלחצים פוליטיים שהופעלו על הרשויות בדובאי, ולא כתוצאה מסירוב הקבוצה לארח קבוצה ישראלית בכלל, ואת הפועל ת"א בפרט.
בין הנהלת האדומים להנהלת דובאי מתקיימים קשרים ישירים בניסיון לקרב בין הצדדים, ובמועדון מקווים כי הקבוצה לא תסרב להגיע בעתיד לישראל ואף תהווה דוגמה אישית ותגיע.

