מכבי תל אביב תפגוש מחר (21:15) את אולימפיאקוס למשחק האחרון בעונה הסדירה ביורוליג. בעוד לצהובים המשחק לא באמת ישנה משהו, עבור היריבה מדובר בקרב חשוב שעשוי להבטיח לה את המקום הראשון - ודרך קלה יותר תיאורטית לפיינל פור של המפעל הבכיר ביבשת.
אולימפיאקוס סובלת ממכת פציעות קשה בקו האחורי, ועל כן בונה על סייבן לי, אקס הצהובים שמשחק במדיה. "המוטיבציה לסיים ראשונים היא גדולה, אבל עבור לי המוטיבציה היא גם אישית - שכן הוא ישחק לראשונה נגד מכבי", נכתב בתקשורת היוונית על המפגש בין לי למכבי.
"מהיום שלבש את החולצה האדומה-לבנה, לי הפך לאחד השחקנים החשובים ביותר עבור יורגוס ברצוקאס. הוא סיפק אנרגיה, הגנה קשוחה ומהירות במשחק המעבר. המשחק מול מכבי הוא לא סתם עוד משחק עבורו, זו הזדמנות ללי להוכיח כמה הוא התקדם".
לי רחוק מלהרשים בינתיים במדים האדומים-לבנים עם ממוצע של 4.5 נק' למשחק ו-2.8 אסיסטים ו-14.3% מחוץ לקשת, אבל כאמור, בלית ברירה, הוא מקלב הרבה קרדיט ומשחק יותר מ-20 דק' בממוצע למשחק.
מצוקת הרכז
אולימפיקוס, למרות הסגל הנוצץ והעמוק שלה, זקוקה מאוד לשחקן בעמדת הרכז. כרגע יש לה בעמדה הזו רק את נייג'ל וויליאמס, כששחקנים כמו תומאס ווקאפ ולקה וילדוזה פצועים. משבר הרכזים הזה הביא לירידה בולטת במעמדה של הקבוצה, והפסדים של שלושה משחקים ברציפות. במשחק האחרון, אולימפיקוס ניצחה בקושי את אלבה ברלין.
למזלה, היא עשויה לקבל במשחק הזה בחזרה גם את קינן אוואנס, עוד אקס של הצהובים. לאחר שעבר תהליך שיקום של כמעט שנה במועדון מועדון, אוואנס חזר לאימונים לפני מספר שבועות וכעת הוא כשיר. כבר במשחק נגד אלבה הוא נכלל בסגל, אבל מול מכבי עשוי גם לשחק לראשונה.