"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אצלך באולם: חמשת המעברים המסקרנים של הקיץ בליגת העל

קריית אתא העניקה את המפתחות לבן שרף, רק בן 17 • איתי מושקוביץ ויתר על הצעה מהפועל ירושלים כדי להוביל את הפועל חיפה • יובל זוסמן ותמיר בלאט חזרו משנתיים באלבה ברלין לקבוצות הפוכות מאלו שיצאו מהן √ וגלעד לוי הלך למקום שיאפשר לו להתפתח

,עודכן
0השמעה
יובל זוסמן ותמיר בלאט. שנת מבחן. צילום: Getty Images

הליגה מתקרבת, ורבע גמר גביע ווינר יוצא לדרך כבר היום (21:15, ספורט 5+) במפגש בין הפועל חולון להפועל עפולה. זמן טוב לבחון את שוק ההעברות של השחקנים הישראלים הקיץ, ולבחון איזה צעדים משמעותיים עשו השחקנים והקבוצות המקומיים בפגרה, שבמרכזה עמדו השנה השחקנים הצעירים.

בן שרף (עירוני קריית אתא)
ההעברה המסקרנת של העונה מגיעה דווקא לא מאחת הקבוצות הגדולות. המעבר של בן שרף לעירוני קריית אתא הוא דבר שלא קרה כאן כבר הרבה שנים. כבר בגיל 17 הרכז המוכשר עתיד להוביל קבוצה בליגת העל.

מאז ימיו של גיא גודס, ששיחק כרכז מוביל בהפועל חיפה בסוף שנות ה־80, לא ראינו קבוצה ששמה את יהבה על שחקן כל כך צעיר בתפקיד הכי חשוב על המגרש.


בעונה שעברה הוביל שרף את אליצור נתניה בליגה הלאומית, ועכשיו הוא הולך לקפוץ מדרגה. שחקן העתיד של ישראל התלבט הקיץ לאן לעבור, כשגם אופציית חובנטוד בדאלונה הספרדית עמדה על הפרק. למרות זאת, הוא החליט שקריית אתא, שתיתן לו עמדה של שחקן מוביל כבר בגילו, היא המקום המתאים בשלב זה, ולא חיפש ללכת לקבוצה יותר גדולה, שם היה מקבל תפקיד פחות משמעותי.

בן שרף. קיבל את המפתחות,צילום: לירן מולדובן

תמיר בלאט (מכבי ת"א)
בלאט הוא עוד אחד שהחל את דרכו בבוגרים בגיל צעיר, וכיום, בגיל 26 בלבד, הוא כבר נחשב שחקן ותיק, אחרי שהיה הרכז המוביל בהפועל ירושלים תחת עודד קטש ועבר לאלבה ברלין כדי להתקדם לרמת היורוליג. עכשיו הוא מגיע למכבי תל אביב, שוב תחת עודד קטש, רק שהפעם מדובר בקבוצה משמעותית במפעל המוביל.

בלאט יודע שבדרך לקפיצת המדרגה הזו מצפה לו מאבק לא פשוט על דקות המשחק, בעיקר עם ווייד בולדווין ולורנזו בראון, שני גארדים דומיננטיים במיוחד, והוא יצטרך למצוא את הדרך כדי להשפיע על המשחק והקבוצה. פשוט זה לא הולך להיות.

בלאט. זה לא הולך להיות פשוט,צילום: אלן שיבר

איתי מושקוביץ (הפועל חיפה)
אחרי שנתיים בהפועל גליל עליון, מושקוביץ עמד הקיץ בפני צומת דרכים - האם ללכת לקבוצה במטרה להוביל אותה, או להגיע לקבוצה גדולה כמו הפועל ירושלים שרצתה אותו ולהיות שחקן רוטציה?

מושקוביץ, כמו בן שרף, קיבל את הבמה בגיל צעיר באליצור נתניה בליגה הלאומית, ומשם קפץ מדרגה בהפועל גליל עליון, שם גם נבחר לשחקן המשתפר של הליגה בעונה שעברה.

בגיל 23, הגארד החליט שמה שנכון לקריירה שלו הוא לעבור עוד שלב בהתקדמות בדרך לקבוצה גדולה, שלב שבו יריץ "זמן מנוע" על הפרקט ויקבל אחריו את ההזדמנות בקבוצה גדולה. ואת זה בדיוק יכול לתת לו אורן אהרוני, מאמן הפועל חיפה, שהבטיח לו כי יהיה הציר המרכזי בקבוצה שנבנתה בכרמל.

מושקוביץ. הימר על עצמו,צילום: מאור אלקסלסי

יובל זוסמן (הפועל ירושלים)
כשזוסמן החל את הדרך בגיל צעיר במכבי ת"א, היה נראה שהוא הולך להיות צהוב להרבה שנים. זה לא קרה, והוא עבר לצהוב אחר, הפעם באלבה ברלין, שם שיחק שנתיים. בבירת גרמניה ההתקדמות לא היתה מספיק משמעותית, והשחקן חיפש דרך להמראת הקריירה מחדש. אז הוא קיבל הקיץ שתי החלטות משמעותיות: לחזור לארץ, ולא להמשיך ביורוליג, כשהבין שלא יוכל למצוא מקום בקבוצה משמעותית שם.

המבחן הגדול של זוסמן יהיה בדומיננטיות ובמנהיגות. זוסמן עזב את היורוליג כדי לקבל תפקיד משמעותי בבירה, ויימדד לא רק ביכולות המקצועיות, אלא גם בעד כמה הוא יוכל להיות שחקן מוביל.

זוסמן. יקח את ההזדמנות?,צילום: עודד קרני

גלעד לוי (הפועל באר שבע)
קבלת החלטות היא הדבר הכי חשוב עבור שחקן צעיר, וגלעד לוי עושה הקיץ צעד משמעותי להתפתחות שלו תוך הבנה שאין תחליף לדקות משחק.

בקיץ שעבר חתם לוי, המתנשא לגובה 2.20 מ', על חוזה ארוך טווח בהפועל ירושלים. הבעיה היתה שהוא לא ממש שיחק. גם לשחקן וגם לקבוצה היה ברור שהוא חייב לשחק ולהשתפשף.

הבחירה נפלה על הפועל באר שבע, מקום שנותן סיכוי לצעירים, עם המאמן ליאור ליובין, הידוע באיכות העבודה עם שחקנים בתחילת דרכם. לפחות במשחקי ההכנה, לוי הראה שוב את הפוטנציאל, כשבשמינית גמר גביע ווינר נגד הפועל אילת סיים עם דאבל־דאבל מרשים של 17 נקודות ו־13 כדורים חוזרים, ועזר לקבוצתו להעפיל לרבע הגמר, שם יפגוש את הפועל ירושלים, וינסה להוכיח לה שהיה שווה לתת לו את ההזדמנות.

גלעד לוי. צריך לקבל דקות,צילום: לירן מולדובן
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

חיובים - פודקאסט הכדורסל של "ישראל היום" - פרק 46

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר