השמיים הם הגבול: הקופץ במוט שלא מפסיק לשבור שיאים ולהרוויח כסף
מונדו דופלנטיס כבר שבר את שיא העולם 14 פעמים, ועל הדרך מצא את השיטה המנצחת לגרוף סכומים גדולים ולמלא את חשבון הבנק שלו כמעט בכל תחרות • אז איך ולמה זה קורה? • צפו בסרטון
האיש ששובר את שיאי הענף כל פעם מחדש. צילום: ללא קרדיט
דופלנטיס השוודי, שמחזיק בשתי מדליות מוזהבות, הוא הקופץ במוט הגדול ביותר בכל הזמנים כאשר הוא קבע שיא של 6.30 מטרים.
דופלנטיס מבצע תעלול חביב. כאשר נדמה שבכל פעם הוא יכול לשבור את שיא העולם ביותר, הוא מעלה את הרף רק ב-ס"מ אחד. בכל פעם שדופלנטיס שובר את שיא העולם הוא זוכה במענק כספי של 100,000 דולר, מה שמביא לתופעה המעניינת, שגרמה לכך שדופלנטיס שבר את השיא כל-כך הרבה פעמים.
זו תופעה די מוכרת מענף הקפיצה במוט, כאשר הקופץ האגדי סרגיי בובקה שבר את שיא העולם 35 פעמים. דופלנטיס ממשיך לעשות חיל בענף כאשר הקופץ הפעיל הכי קרוב אליו במרחק נמצא בהפרש של מעל 20 ס"מ.
ארמנד דופלנטיס- רק לאחרונה שבר בפעם המי יודע כמה את השיא העולמי ל-6.30 מטר, צילום: AFP