מחלקים ציונים: מכבי חיפה נכנסת לשלבי ההכרעה עם פרפרים בבטן

הירוקים היו חייבים להרוג את הליגה עוד כשהיו צעירים וקסומים • למרות כדורגל משעמם ומלנכולי, הפועל באר שבע כלל לא רחוקה מהצלחת • ומה היה קורה אם קרסטאיץ' היה מתחיל את העונה בקריית שלום? • רגע לפני הפלייאוף, קבלו את גיליון הציונים העדכני של אייל לוי

הירוקים חוגגים בטדי. ציון גבוה ומכובד, צילום: אלן שיבר

1 מאמן העונה, שחקן העונה, קהל העונה. הסגל הכי מוכשר עם חותמת. מכבי חיפה הייתה אמורה להרוג את הליגה כשעוד הייתה צעירה ומוקסמת ולא להיכנס לשלבי ההכרעה עם פרפרים בבטן וחשש ממשי. כל פרס, חוץ מצלחת אליפות, ייחשב לכישלון מהדהד. ציון – 8.

2 כדורגל משעמם ומלנכולי, מאמן שהולך הביתה אחרי סכסוך מתגלגל עם הקהל, ומחליף שבכלל חלם על תפקיד אחר. אנחנו לא מדברים על המועמדת לירידה, אלא על קבוצה במקום השני, מרחק נגיעה מהמוליכה כשגם הדאבל נותר אצלה על הכוונת. מה יקרה כשבאר שבע באמת תהיה מרוצה – ציון 7.5.

אליניב ברדה. מאבק האליפות ממש לא סגור, צילום: מאור אלקסלסי

3 מה היה קורה אם קרסטאיץ' היה מתחיל את העונה בקריית שלום? אל תהיו בטוחים. גם על ואן-לוון, שהגיע כמושיע בעונה שעברה שמו כתר וראינו איך סיים. מה שכן הסרבי שינה סדרי עולם והביא איתו רכש מהפנט, אולי אפילו שובר שוויון. התחלה רעה שהפכה לסיום מבטיח. ציון - 7.5.

מלאדן קרסטאיץ'. יש על מי לסמוך, צילום: אלן שיבר

4 עשרים אחוזים מהאוכלוסייה זכאים לקבוצה בפלייאוף העליון, בטח כשבהרכב משחק אחד מהטופ פייב בליגה – בירם כיאל. הבעיה שבסכנין לא מכירים את המילים 'סבלנות' ו'תהליך' לכן כמה שחיים סילבס שמח היום, שידע שבגליל הכל זמני, כולל הדלקן – ציון 7.

5 כמה שחיכינו למאמן כמו בני לם, אחד שיחזיר את הכדורגל לימים שבהם חשבו על גולים, משחק התקפי, שחקנים צעירים ותוססים. ימים בהם לקחו בחשבון את טובת הקהל ביציע ולא רק חישבנו על המיקום. אפילו התיקו בשבת, עם עשרה שחקנים, מסמל את גדולת הקבוצה בעידן הנוכחי. ציון – 8.5.

בני לם. הפך את מכבי נתניה ללהיט של הליגה, צילום: אלן שיבר

6 אז הפועל ת"א השתחלה לה בסוף לפלייאוף העליון. נו, שוין. תיזכרו שהיו העונה ימים שהיא הראתה למכבי ת"א את הגב ודיברה חזק על המרחק ממכבי חיפה. יש לה כישרונות כמו אושר דוידה ודורון ליידנר, אבל ניהול סטייל בסטה בשוק. ציון - 6.

7 ועוד יש כאלה שמדברים על כישלונה של חדרה להיכנס לפלייאוף העליון. עשו לי טובה. זו קבוצה שהייתה אמורה להיאבק על טיפות החמצן האחרונות בחברת נוף הגליל ומכבי פ"ת, בטח כשבחורף ההנהלה שיחררה את מרמנטיני לבאר שבע. קורצקי בנה מכונה יעילה והוציא את המיטב. ציון – 7.

8 איזה כיף זה בעלים כמו איזי שרצקי. נעים, סובלני, מאפשר למאמן שלו כר פעולה נרחב. אחרי מה שדראפיץ', סילבס ונוסבאום עברו, אם כמאמן הייתי מקבל טלפון מהצפון, הייתי מבקש מהסוכן שלי שיתאמץ קצת יותר. קרית שמונה היא מלכודת דבש למאמנים שבולעים הכל. ציון – 6.

הפועל חיפה. כדור השלג לא עוצר,

9 יואב כץ צודק. הוא רשאי וצריך לדרוש יותר. הפועל חיפה הייתה חייבת להיות כוח הרבה יותר משמעותי במאבק על הפלייאוף העליון. עם נקודה מששת המשחקים האחרונים, זה כמו לבעוט בדלי ולבקש רשות לבעוט שוב ופעם אחרונה ודי. תחייכו, לפחות אפשר ללכת בסופ"ש לסרט. ציון – 5.    

10 אשדוד, למשל, היא כישלון עם שלושה סימני קריאה. לא בגלל שיש לה סגל מטורף ואיכותי, אלא בגלל שרק העונה היא הוכיחה שהיא מסוגלת להרבה יותר וגם בגלל מאמן שבשלב הזה של הקריירה היה אמור להיות במקום לגמרי אחר. מבוכה, מלווה בבושה. ציון – 4.

זיו אריה. קשור לתפאורה?, צילום: אלן שיבר

11 הפועל ירושלים נראית כמו קבוצת ליגה לאומית שזכתה במסגרת תוכנית ריאליטי בעונה חלומית בחברת חזיזה ופריצה. סגל השחקנים והמאמן, לא נראים קשורים לתפאורה ולכן כל נקודה נראית כמו אחרי חציבה בסלע. גם אחרי הניצחון על הפועל חיפה, הישארות תהיה הפתעה מרעישה. ציון – 5.5.

12 את 'הריסות משה בעיר הגדולה' בטח יצלמו פעם לסרט, רק שאני לא יודע את מי כדאי ללהק לתפקיד בעלי בית"ר ירושלים. צ'רלי צ'פלין, לואי דה-פינס, או זאב רווח? בכל מקרה תמתינו, כי כנראה שטרם נולד הבמאי שיוכל להתמודד עם התסריט ההזוי ועם זוכה האוסקר, ירדן שועה. ציון – 1. 

אוהדי בית"ר. איזה עונה מסוייטת, צילום: אלן שיבר

13 למרות העונה המסויטת לדעתי מכבי פ"ת תשרוד בליגת העל בגלל הכישרון, הניסיון והמעטפת. קלינגר הגיע למקום שמתאים להצלת הקריירה המקרטעת. זה אומנם לא קל בחברת משפחת לוזון, אבל במצבו המנתח היה אומר "חיפשנו, אבל אין יותר לאן לרדת". ציון – 4.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

14 נוף הגליל הספיקה לפטר מאמן, להחליף חצי קבוצה, תוך כדי שהיא מנחיתה כאן פנסיונר העונה לשם ג'ון אוגו, שהבטיח שתוך זמן קצר, גג שנה, הוא יהיה כמו חדש. במילה אחת 'חובבנית' ולחשוב שהיה מי שסימן אותה כהפתעת העונה. בפעם הבאה מומלץ שתוותר מראש. ציון – 3.5.              

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר