שבועיים וחצי ליריית הפתיחה. מרתון Winner ירושלים הבינלאומי הושק היום (שני) באירוע חגיגי במלון ממילא במעמד ראש העיר ירושלים, משה ליאון ולרגל יום האישה שיחול מחר. במהלך האירוע העניק ליאון אות הוקרה מיוחד לאתלטית אסתר רוט שחמורוב, מגדולות הספורטאיות בהיסטוריה של מדינת ישראל שתחגוג במהלך החודש הבא יום הולדת 70 כסמל והערכה לתרומתה הייחודית לספורט הנשים בישראל.
"אסתר היא דמות מעוררת השראה בקרב נשים רבות וספורטאיות העתיד", אמר באירוע ראש העיר ירושלים, משה ליאון. "הישגיה הרבים במהלך שנות הקריירה המפוארת שלה, מותירים את חותמם על נשים וילדות רבות הרואות בה מודל לחיקוי. אנחנו ממשיכים להשקיע בספורט הנשים בירושלים וגאים בכל אחת ואחת מהספורטאיות הרבות שגדלות בעיר. אני בטוח שבקרוב נשמע על לא מעט מהן".
"זו התרגשות גדולה עבורי לקבל הוקרה שכזו מכם, מעיר הבירה המרגשת והיפה שלנו ירושלים", אמרה אסתר רוט-שחמורוב". הנשים בספורט ההישגי עשו כברת דרך, ניצחו אתגרים של דעות קדומות ומחסור במשאבים ובתמיכה, והיום, על אף שעדיין יש עוד הרבה עבודה לעשות, אנו רואים את הניצנים הנכונים של ההשקעה בספורט נשים. פריצת הדרך שלי ושל ספורטאיות אדירות נוספות שעשו את זה חרף הקשיים הרבים בעבר היא מגדלור של תקווה. השוויון המגדרי בספורט יכול וצריך להוות מודל השראה וחיקוי לכל ילדה ולכל נערה - של הישגיות ומצוינות - בכל דרך שתבחר".
מרתון ירושלים הבינלאומי יתקיים ב-25 במרץ וצפויים לקחת בו חלק כ-30 אלף משתתפים שירוצו במסלול המשלב את נופיה הייחודיים של העיר ירושלים יחד עם אתגר ספורטיבי העומד יחד עם המרתונים הגדולים מסביב לעולם ובהפקת המרתון מספרים כי אחוז הנשים המשתתפות בכלל המקצים עומד על כ-40%.
"גם השנה אלבש את חולצת המרתון וארוץ יחד עם אלפי הרצים מרחבי הארץ והעולם ברחובות של העיר האהובה שלנו", הוסיף משה ליאון. "מרתון ירושלים צובר אהדה משנה לשנה, ומיסד את עצמו כאחד מהמרתונים המאתגרים והיפים בעולם. זה אירוע שהוא כולה גאווה עצומה לתושבי ירושלים.
"עיריית ירושלים גאה לקדם אירועי תרבות, ספורט ותיירות בינלאומית בעיר, אשר תורמים לפיתוחה ושגשוגה. העירייה משקיעה רבות באירועי המרתון, ושמה לדגש את פיתוח התיירות והעסקים בעיר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו