משחקי הסיבוב הראשון באליפות ארה"ב הפתוחה ננעלו הלילה (בין שלישי לרביעי) עם נובאק ג'וקוביץ' הטניסאי מספר 1 בעולם, שאומנם קצת התקשה ונזקק לארבע מערכות לפני שרשם ניצחון די צפוי יש לומר, 1:6, 7:6, 2:6, 1:6 על הולגר רונה בן ה-18 מדנמרק, המדורג במקום ה-145 בעולם.
נולה, שכזכור לא הצליח לעלות על הפודיום באולימפיאדת טוקיו לאחר שהפסיד פעמיים ברציפות, לא נראה משכנע במיוחד, אבל בסופו של דבר לא אכזב את האוהדים באצטדיון ארתור אש, שצפו בו עולה לסיבוב השני. בשלב הבא יפגוש ג'וקוביץ' את טאלון גריקספור ההולנדי, שהפתיע את יאן לנארד אחרי דרמה בת חמש מערכות.
מי שעוד דילג לסיבוב השני הוא המדורג רביעי סשה זברב, שזכה במדליית הזהב בטוקיו וגם הלילה נראה משכנע עם ניצחון 4:6, 5:7, 2:6 על סם קוורי המקומי (78). מתאו ברטיני, המדורג שישי בטורניר, גבר 6:7 (5), 6:7 (7), 3:6 על ז'רמי שארדי, המדורג 70 בעולם.
גם קיי נישיקורי היפני (56) בשלב הבא לאחר ניצחון בארבע מערכות, 1:6, 1:6, 7:5, 3:6 על סלבטורה קרוסו האיטלקי (113). אסלן קראצב (הישראלי-רוסי) (21) ניצח את ז'אומה מונאר הספרדי 5:7, 6:1, 3:6, 2:6.
אצל הנשים, המדורגת מספר 1 בעולם אשלי בארטי עשתה את שלה, כשניצחה 1:6, 6:7 (7) את ורה זבונרבה הרוסייה. פטרה מארטיץ' הקרואטית גם בסיבוב השני בעקבות ניצחון 3:6, 2:6 על דלמה גלפי מהונגריה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו