בעוד הרוחות עדיין סוערות אחרי שידור הפיצוץ בינו לבין רינה מצליח, עונת ה-VIP של תוכנית הבישול המצליחה “MKR המטבח המנצח״ בקשת 12 הגיעה אמש (חמישי) לסיומה עם הגמר הגדול, במסגרתו ניצחו העיתונאית רינה מצליח ואחייניתה מיתר וזכו בעונה. מי שהמשיך לספק כותרות ולפתוח את הלב בצורה כנה ואמיתית מסביב לשולחן הוא לא אחר מאשר כדורגלן העבר האגדי אלי אוחנה.
אוחנה, אחד הסמלים הגדולים בתולדות בית"ר ירושלים, אם לא הגדול שבהם, חזר במהלך השיחה סביב שולחן הגמר יותר מ-40 שנה אחורה אולי לטרגדיה הגדולה ביותר בחייו - תאונת הדרכים הקטלנית ב-1984 בה איבד את זוגתו לשעבר, שרית שוורץ ז״ל.
כדורגלן העבר בחר לשתף את החברים סביב השולחן באובדן ובכאב, וכמו כן, גם ברגשות האשם אשר סחב לאחר התאונה: ״הייתי בן 20, הייתה לי חברה שקראו לה שרית וזאת הייתה אהבה מאוד גדולה. זאת הייתה שנת הפריצה שלי בכדורגל, היא הייתה יוצאת מהבסיס ובאה אליי תמיד ואני הייתי מחזיר אותה בבוקר״.
״זה היה יום חמישי, היא יצאה בבוקר ואמרה לי שהיא תסע לבד ובפעם הזאת הסכמתי, אמרתי לה ׳תסעי ותחזרי והכל בסדר׳. היא יצאה בבוקר, 100 מטר מהבית היא נכנסה בעץ, קצין העיר התקשר ואמר ששרית עשתה תאונת דרכים קשה מאוד ומיד טסתי להדסה עין כרם. את המראה הזה שלה אני לא אשכח בחיים שלי, היא הייתה שלושה ימים בין חיים למוות ואחרי שלושה ימים נפטרה, זאת הייתה טרגדיה ענקית ואלפים הגיעו להלוויה״.
על רגשות האשם סיפר: ״זה לא רציונלי וברור שאני לא אשם, אבל אני במובן מסוים מאשים את עצמי על זה שבאותו בוקר לא קמתי לקחת אותה לבסיס וסוחב את זה איתי״.
על הזיכרון של שרית שוורץ ז״ל: ״במשך שנים התמונה שלה הייתה אצלי בסלון, גם כשהייתי עם גרושתי, עד שהיא אמרה לי שהיא לא יכולה ככה יותר ובסוף הורדתי את התמונה, סגרתי את הפרק הזה ונפרדתי. באותה שנה שזה קרה, כבר לפני יותר מ-40 שנה, לא הצלחתי להבקיע שערים, השער הראשון שלי היה במחזור ה-23, לא הצלחתי לעשות את העבודה שלי ולהשתחרר מזה״.

