11 אלף אוהדי מכבי חיפה יגיעו לבלומפילד; בכר: "לא רוצה שנחזור אחורה"

אזלו כל הכרטיסים, שהוקצו לאוהדים הירוקים לקראת המשחק מול הפועל תל אביב • הקבוצה אירחה את עמותת "בית הגלגלים" • ברק בכר: "מצפים מעצמנו ליציבות ולהמשכיות. דיא סבע? אני דווקא רואה שהוא מאוד מחויב"

ברק בכר. מתייחס להצעה של הסרבים, צילום: מאור אלקסלסי

אוהדי מכבי חיפה רכשו את כל 11 אלף הכרטיסים, שהוקצו להם לקראת המשחק מול הפועל ת"א ביום שני הקרוב. אמש הועברו עוד כ-3000 כרטיסים לטובת הקהל האורח, וגם הם אזלו. בינתיים, הקבוצה עצמה ערכה הבוקר (חמישי) מפגש בין השחקנים לצוות מיזם 'החוויה המתגלגלת', הסדנא שמאפשרת התנסות מעשית בחוויות היום יומיות של אנשים עם מוגבלות, ומועברת על ידם.

שחקני האלופה ניסו להניע כדור על כסאות גלגלים או לשחק ללא ראייה ושמיעה, כאשר מולם עשו זאת בעלי מוגבלויות. ”לא צריך את היום הזה בשביל לעשות טוב לקהילה", אמר המאמן ברק בכר,  "זה משהו שחשוב מאוד ליענקל’ה שחר וחשוב גם לנו. זה כיף גדול לארח פה אנשים עם מוגבלויות ולגרום להם להרגיש חלק מאיתנו, רק רוצים לעשות טוב”.

בתוך כך, בכר דיבר גם לקראת המשחק מול הפועל ת"א ואמר: “אנחנו מצפים מעצמנו ליציבות ולהמשכיות וברור שאחרי ניצחון כזה טוב אנחנו רוצים להמשיך קודם כל ביכולת. המטרה היא למנף את זה, הקהל יבוא בהמוניו גם לבלומפילד וזה מדהים, אנחנו רוצים להמשיך במומנטום”.

ששחקני מכבי חיפה באימון המיוחד, הבוקר, צילום: מכבי חיפה

עוד הוסיף המאמן: "אנחנו נמצאים בעונה מאוד ארוכה, התחלנו אותה מוקדם וזה טבעי שיהיו עליות וירידות וכשיש ירידות צריך לדעת לקום מהן. החבר’ה האלה מוכיחים שהם יודעים להראות את האופי והיכולת שלהם למרות הביקורות, אבל חשוב מאוד להמשיך את זה. אם לא ננצח את הפועל ת”א, נחזור אחורה. זה המאני טיים, משחק אחרון לפני הפלייאוף”.

בכר נשאל על הרצון של הקשר דיא סבע לעבור בקיץ לאמירויות ואמר: “פחות מעניין אותי מה שחקנים אומרים, יותר מעניין מה הם עושים על המגרש. אני רואה אותו מאוד מחויב, הוא נותן את ה-100% בכל דקה שבה הוא משחק, מאוד חשוב לו להביא תואר למכבי חיפה, רואים כמה הוא עובד קשה”.

על חסרונו הצפוי של הבלם שון גולדברג סיפר המאמן: "יש שחקנים שלא כשירים במאה אחוז, כמו שון שלא בטוח ישחק. למזלנו זה לא נראה חמור, הוא קיבל מכה באזור מאוד רגיש, מתחת לברך, הוא עשה צילומים, לא נראה שיש שם נזק גדול, מעריך שביומיים שלושה הקרובים נדע יותר”.

על היריבה הפועל תל אביב: “גם הבעלים, גם המקרה הלא נעים שקרה (השריפה), יש שם מאמן טוב, יש שם כמה דברים שייצרו מומנטום. אבל כשאנחנו ביחד עם הקהל קשה מאוד לעצור אותנו, נצטרך ליישם את זה גם ביום שני”.

מכבי חיפה אירחה את עמותת "בית הגלגלים",

הקשר דולב חזיזה הוסיף: “אנחנו רוצים לייצר רצף, עשינו משחק טוב בדרבי וניצחנו בצדק. ראינו מה הפועל ת”א עשו במשחק האחרון, הם קבוצה טובה והם במומנטום טוב. אבל אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו, נלמד גם אותם ונבוא בטירוף כמו במשחק האחרון”.

לשאלה האם הקבוצה יצאה מהתקופה הפחות טובה אמר: "אני חושב שזה קצת רחוק מדי לדבר עכשיו על תקופה כי גם בגביע ניצחנו ולפני זה ניצחנו את בית”ר ירושלים, אבל בשביל לדבר על תקופה צריך שזה יהיה לפחות שניים שלושה משחקים. צריכים לנצח את הפועל ת”א ולהתחיל את הפלייאוף ברגל ימין”.

לגבי העמדה שלו על המגרש סיפר על ההעדפות שלו: "אני משחק בכל עמדה שהמאמן אומר לי אז לפעמים אני משחק יותר מאחורה ואני צריך להבין את זה ולעזור יותר בהגנה, לסגור במקומות כאלה ואחרים. יש דברים שלא כולם יודעים ולא כולם שומעים, לפעמים דברים פחות באים לידי ביטוי במספרים ואם המאמן מרוצה ממני זה הכי חשוב לי. אני שמח בשביל כולם, שימשיכו להבקיע, אני אעשה את העבודה הקשה כמו שצריך, תן לי לנצח עד סוף העונה ולקחת אליפות גם בלי גול אחד או בישול”.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

לשאלה על כמות הכוכבים והפוקוס שהם לוקחים אמר חזיזה: "גם דיא וגם עומר שחקנים מצוינים, אני אף פעם אל אכפה את המשחק עליי, נגד נס ציונה רציתי לבעוט ופיירו ביקש לבעוט ורציתי לתת לו, אני תמיד רוצה שכל החברים שלי יהיו מאושרים ושמחים ואמשיך לעבוד קשה. בסוף כולם אומרים מי יכול לשחק ביחד, בסוף ברק מחליט. במשחק האחרון היה הרכב בספסל, אבו פאני וג'אבר, דין דוד, זה מטורף”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר