אליפות אוסטרליה הפתוחה, שתיפתח ב-16 בינואר, ממשיכה לאבד שחקנים בולטים מהסבב העולמי. יומיים אחרי שנודע כי המדורג 1 בעולם קרלוס אלקראס, לא ייקח חלק בטורניר בעקבות פציעה בברך, גם נאומי אוסקה הודיעה היום (ראשון) כי לא תשחק השנה בגרנד סלאם בו כבר זכתה פעמיים בעבר.
היפנית בת ה-25, שזכתה באליפות פעמיים (ב-2019 וב-2021) וצנחה בשנה האחרונה למקום ה-42 בסבב העולמי, לא הסבירה מדוע החליטה למשוך את שמה מהתחרות כאשר במקביל מארגני הטורניר צייצו ברשת. "נאומי אוסקה פרשה מאליפות אוסטרליה. היא בהחלט תחסר לנו".
Naomi Osaka has withdrawn from the Australian Open. We will miss her at #AO2023 💙
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 8, 2023
אוסקה, שלא שיחקה טניס במסגרת מקצוענית מספטמבר אז הודחה בסיבוב השני של טורניר טוקיו, מתמודדת בשנים האחרונות עם תופעות של דיכאון וחרדה, שאילצו אותה להחמיץ גם את הרולאן גארוס ב-2021. נכון לעכשיו, היפנית עדיין לא שיתפה את עוקביה האם ומתי תחליט לחדש את הקריירה ולחזור למגרשי הטניס.
Fun exhibition matches 🤝 star-studded line-up
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 8, 2023
We're working with @UNICEF to support families in Ukraine as they face their first winter since the crisis began. Your donation will help to provide urgently needed winter kits, warm clothes, and other essential items.
Donations 👇
יצוין כי בנוסף לאוסקה ואלקראס, גם סימונה האלפ ו-ונוס וויליאמס, שסובלת מפציעה, לא יגיעו להתחרות במסגרת אליפות אוסטרליה היוקרתית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו